𝐅𝐞𝐝𝐞𝐫𝐚𝐭𝐢𝐚 𝐏𝐨𝐥𝐢𝐭𝐢𝐬𝐭𝐢𝐥𝐨𝐫 𝐝𝐞 𝐏𝐞𝐧𝐢𝐭𝐞𝐧𝐜𝐢𝐚𝐫𝐞

O noua alternativa

Prin sentinta 𝐧𝐫. 𝟐𝟗𝟏/𝟎𝟒.𝟎𝟔.𝟐𝟎𝟐𝟎, a sectiei civile a Tribunalului Botosani, a fost atribuita personalitate juridica Federatiei Politistilor de Penitenciare, astfel s-a nascut o noua perspectiva pentru angajatii sistemului penitenciar, cat si a altor functionari din ramura de activitate. Ideea constituirii unei alternative sindicale pentru angajatii sistemului penitenciar s-a nascut ca urmare a experientelor traite in cadrul altor organisme sindicale, care au plecat de la un crez sindical dar care, pe parcurs, s-au indepartat de ceea ce ar trebui sa fie sindicatul in relatia cu membrii sai si cu angajatorii.

Pornim de la ideea ca interesul membrilor de sindicat trebuie sa fie in centrul actiunii si ca o organizatie sanatoasa trebuie sa promoveze transparenta, decizia prin consens si reprezentarea cu buna credinta, asa ca a fost aleasa o echipa de conducere mixta, oameni cu experienta, atat din punct de vedere al profesiilor in sistemul penitenciar, cat si ca experienta in activitatea sindicala, astfel ca problemele tuturor angajatilor din sistemul penitenciar sa poata fi intelese pentru ca demersurile ulterioare, in reprezentarea lor, sa fie unele coerente.

De asemenea, pentru construirea unei organizatii sanatoase si ca durata, s-a avut in vedere continuitate in coordonarea activitatii sindicale astfel ca s-a vizat si constituirea unei echipe mixte din punct de vedere a varstei:
 • echipa de conducere are oameni cu experienta de viata, cat si tineri, care sa fie formati si care sa conduca organizatia mai departe;
 • in componenta echipei s-a vizat includerea si pe categorii profesionale asa ca in constitutia ei sunt atat ofiteri cat si agenti, astfel ca problemele membrilor de sindicat pot fi cantarite direct si din perspectiva celui care analizeaza, decide si reprezinta.

Au primit increderea si implicit mandatul de reprezentare in cadrul Biroului Executiv al Federatiei Politistilor de Penitenciare, pentru 4 ani:

𝐌𝐨𝐠𝐢𝐥𝐝𝐞𝐚 𝐈𝐨𝐧𝐮𝐭- 𝐩𝐫𝐞𝐬𝐞𝐝𝐢𝐧𝐭𝐞
𝐆𝐡𝐞𝐛𝐚𝐫𝐮 𝐏𝐚𝐭𝐫𝐢𝐜 𝐃𝐚𝐧𝐢𝐞𝐥- 𝐩𝐫𝐢𝐦-𝐯𝐢𝐜𝐞𝐩𝐫𝐞𝐬𝐞𝐝𝐢𝐧𝐭𝐞
𝐂𝐡𝐢𝐥𝐚𝐫𝐚𝐬𝐮 𝐑𝐚𝐳𝐯𝐚𝐧- 𝐯𝐢𝐜𝐞𝐩𝐫𝐞𝐬𝐞𝐝𝐢𝐧𝐭𝐞
𝐆𝐫𝐢𝐠𝐨𝐫𝐨𝐢𝐮 𝐀𝐝𝐫𝐢𝐚𝐧- 𝐯𝐢𝐜𝐞𝐩𝐫𝐞𝐬𝐞𝐝𝐢𝐧𝐭𝐞
𝐂𝐫𝐮𝐜𝐢𝐚𝐧𝐮 𝐂𝐥𝐚𝐮𝐝𝐢𝐮 𝐈𝐨𝐧𝐮𝐭- 𝐯𝐢𝐜𝐞𝐩𝐫𝐞𝐬𝐞𝐝𝐢𝐧𝐭𝐞
𝐃𝐞𝐥𝐞𝐚𝐧𝐮 𝐕𝐚𝐥𝐞𝐧𝐭𝐢𝐧- 𝐬𝐞𝐜𝐫𝐞𝐭𝐚𝐫 𝐠𝐞𝐧𝐞𝐫𝐚𝐥


In spatele acestei echipe sunt oameni cu experienta in sistemul penitenciar si in activitatea sindicala care si-au exprimat disponibilitatea de a sprijini activitatea Biroului Executiv al Federatiei Politistilor de Penitenciare prin consultari reale.

Ca obiectiv principal al Federatiei Politistilor de Penitenciare a fost stabilit schimbarea perceptiei angajatilor din penitenciare cu privire la corecta reprezentare a intereselor acestora, prin centrarea intereselor membrilor de sindicat in planul actiunii sindicale.

Este un nou inceput de drum si, ca orice inceput, este putin mai greu insa avem avantajul unui start bun constand in propulsarea data de aproximativ 1000 de membrii care s-au alaturat acestei noi perspective. Avem convingerea ca este loc pentru toata lumea si ca singurul element care trebuie sa fie definitoriu in alegerea reprezentarii va fi dat de calitatea reprezentarii sindicale.

Profesionalism, transparenta, decizie prin consens, buna credinta. Daca simti ca acestea sunt valori fundamentale ale miscarii sindicale, te asteptam in echipa noastra!

12 comentarii la „𝐅𝐞𝐝𝐞𝐫𝐚𝐭𝐢𝐚 𝐏𝐨𝐥𝐢𝐭𝐢𝐬𝐭𝐢𝐥𝐨𝐫 𝐝𝐞 𝐏𝐞𝐧𝐢𝐭𝐞𝐧𝐜𝐢𝐚𝐫𝐞

 • iunie 27, 2020 la 8:28 pm
  Permalink

  Bravo!

 • iunie 27, 2020 la 8:08 pm
  Permalink

  Mulțumesc frumos!! Iar in caz de forța majoră sa știți ca mergem și pe propulsie mecanică 😅

 • iunie 27, 2020 la 8:03 pm
  Permalink

  Felicitări!

 • iunie 27, 2020 la 8:02 pm
  Permalink

  Felicitări echipei si vânt în pupa!

 • iunie 27, 2020 la 7:14 pm
  Permalink

  Eu ce sa mai zic, sindicatul pe care-l reprezint economisește aproximativ 90 de milioane pe an.

  Sa fiu puțin cârcotaș, pentru ca doar așa îmi e felul, și 3 lei e multicel.
  Dacă ar fi fost după mine, eu as fi zis ca 2 lei sunt suficienți pentru buna funcționare. Oricum, ținând cont de cotizațiile pe traiectoria asta, e prea bine, rămâne sa monitorizam totuși atent zona financiară.

  Dar, macar acum, sper sa avem bani pentru suportul financiar al organizațiilor din teritoriu și direcția de ajutor sa fie in sensul pentru care se urmărește a fi construit bugetul.

 • iunie 27, 2020 la 6:20 pm
  Permalink

  O sa fie o reusita, cel putin financiar, sigur, la 3 lei pe luna cotizatia/membru; fata de 7 lei la FSANP; organizatia noastra o sa economiseasca 316 lei/luna, la un nr.de 79 membri.

 • iunie 27, 2020 la 6:05 pm
  Permalink

  Zic ca e bine ca parcursul sindical sa plece cu axa personalului penitenciar, pentru ca, personal, consider ca strategia de schimbare a concepției privative atinge tangential zona personalului și cred ca efortul concentrat ar fi util sa-l canalizam intr-o forma mai autentică și mai apropiată de valorile ocrotite de organizație.

 • iunie 27, 2020 la 6:03 pm
  Permalink

  (Sic!) Nu scrieți și dumneavoastră despre strategii de reintegrare?

 • iunie 27, 2020 la 5:47 pm
  Permalink

  Mulțumim frumos și ma bucur ca vedeți in noi schimbarea!!🤗

 • iunie 27, 2020 la 5:40 pm
  Permalink

  Ma bucur ca într-un final s-a reușit asta.
  Era momentul sa se producă o schimbare in lumea sindicală, chiar era momentul.
  Felicitari!!

 • iunie 27, 2020 la 4:23 pm
  Permalink

  Felicitari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.