Un pas mic, dar sigur, catre normalitatea dintre noi

Asa cum ne-am angajat, Federatia Politistilor de Penitenciare , care  s-a infiintat ca o alternativa viabila fata de tot ceea ce inseamna sindicalism in sistemul penitenciar, incearca sa reinventeze ceea ce ar trebui sa insemne reprezentarea vointei membrilor de sindicat, avand la baza colegialitatea, bunul simt si buna credinta. Ani de zile in care „mentorii” sindicalismului s-au luptat intrei ei si doar pentru ei, mimand interesul general, au condus la divizare si la discordie intre colegii care pana la „redefinirea” sindicalismului isi gaseau mereu timp si o vorba buna alaturi de colegii din unitate cu care imparteau greutatile profesionale. Este paradoxal cum colegii care lucreaza pe aceeasi sectie de detinere, sau la escorta, birou sau pe unde sunt planificati, reactioneaza diferit si din pacate agresiv cand vine vorba de ideologia sindicala. ” Mentorii” sindicali au avut grija ca in timp, incet dar sigur, sa ne implanteze in subconstient ideea ca cine nu este cu noi este impotriva noastra si asa am uitat sa fim colegi si prieteni , ajungand ” dusmani” , fara voia noastra. Poate va amintiti campionatele de fotbal, tenis, atletism etc pe care impreuna le faceam inainte de demilitarizare si cativa ani dupa. Poate va amintiti placerea cu care ne intalneam sa bea o bere si sa petrecem dupa orele de program. Si ce bine era!
„Divide and impera” a fost stindardul unor lideri , atat sindicali cat si ai institutiilor. Cui a folosit divizarea maselor pentru a conduce? Cu siguranta nu maselor, nu angajatilor, nu membrilor de sindicat.
Prin noul proiect numit Federatia Politistilor de Penitenciare vrem sa ne intoarcem la Noi, la prietenia si colegialitatea care ne uneau. Prea ne-au invrajbit unii de nu mai putem nici sa ne privim cand ne salutam.
Niciodata nu e prea tarziu sa iti dai un restart, niciodata nu este prea tarziu pentru o introspectie. Noi cei care am lansat,  si cei care s-au alaturat proiectului Federatia Politistilor de Penitenciare am inteles ca nu era condusi pe un drum bun si cauza in care eram nu mai era cauza noastra, nu mai era despre noi.
Deja am facut un pas spre noi, spre noi colegii si prietenii ….si vom continua. Sindicalismul trebuie sa fie despre noi, despre noi cei multi care ii sustinem financiar si logistic pe cei alesi sa ne reprezinte vointa majoritara.
Toti avem o mare vina pentru tot ce s-a intamplat in tot acesti ani .

” E suficient ca binele sa nu faca nimic pentru ca raul sa triumfe”.

Si am stat pasivi in timp ce ei ne divizau, ne invrajbeau si asa am uitat ca suntem colegi si prieteni. Ne- am angajat ca, atat cat tine de noi, vom incerca sa adunam in jurul crezului nostru colegi si prieteni si sa redevenim ce am fost. Oameni!
Azi Federatia Politistilor din Penitenciare mai face un pas, mic dar important. Din lucruri mici se nasc lucrurile mari.
Prin Sindicatul Fraternitatea Giurgiu si Sindicatul Novo Legis Botosani, Federatia Politistilor de Penitenciare intinde mana spre reconciliere , organizand un campionat de pescuit cu ocazia Sfintilor Petru si Pavel, patronii spirituali ai penitenciarelor,  invitand personalul unitatii, indiferent de apartenenta sindicala , sa  participe la acest eveniment. Ne bucuram ca oamenii s-au alaturat acestui demers. E un prim pas in directia buna.

Va multumim ca intelegeti ca este nevoie sa fim Noi!

Imagini aici: