Instanța admite și dispune recalcularea și în sistemul penitenciar pentru stabilirea salariului de bază minim brut pe țară garantat în plată (HG 1/2017 – minimul pe economie)

S-a discutat mult despre HG1/2017, despre salariul minim pe economie și interpretarea lui la nivelul salariului de bază, dar, cu siguranță, mai rămân multe de discutat pe acest subiect. 

Astăzi, un lucru e sigur, se interpretează extensiv, în sensul că se referă la ”salariul de funcție” și trebuie aplicat și în sistemul penitenciar. 

Unii poate au auzit despre asta, alții poate doar au citit, dar au fost și unii care au înțeles că trebuie aplicat și la noi. 

Drept care, Sindicatul Fraternitatea Giurgiu, membru fondator al Federației Polițiștilor de Penitenciare, a reușit să dovedească că se poate și a înregistrat o primă victorie în acest sens la instanța de judecată. 

În final, pentru a scurta perioada analizelor de impact ale viitorului grup de lucru, vă comunic următoarele: 

  • pentru funcțiile de execuție agenți, în raport de vechimea efectivă și vechimea totală, diferențele variază între suma de 7 mil și 10 mil per lună;
  • pentru funcțiile de execuție ofițeri, în raport de vechimea efectivă și vechimea totală, diferențele variază între suma de 9 mil și 12 mil per lună;
  • pentru funcțiile de conducere din sistemul penitenciar, în raport cu funcția, poziția în stat și coeficientul, suma pleacă de la 13 mil per lună.

Totodată, cu mențiunea că sumele ce urmează să fie acordate, pentru perioada recalculării, se echivalează, se actualizează și se aplică dobânda, urmând ca, pe viitor, sumele să fie adăugate la stabilirea salariului. 

Sincere felicitări echipei!!