Improvizatii cu impact negativ asupra sistemului de aparare, ordine publica si siguranta nationala

Publicat în FPP

Improvizatii cu impact negativ asupra Sistemului de Aparare, Ordine Publica si Siguranta Nationala

Nu este prima data cand atragem atentia asupra unor conduite negative exercitate de catre rasfatatii sistemului penitenciar, care in toata cariera lor au facut ce au vrut , si li s-a permis sa faca aproape tot ce au dorit.
Revenim si de aceasta data si tragem un MARE semnal de alarma cu privire la „tarasenia” , sau mai bine zis la intelegerile girate de la nivel inalt pentru garantarea unei pensii, de aceasta data, spunem noi nesimtite, pentru ca lucrurile par a fi scapate de sub control.
Cred ca toata lumea isi doreste ca dupa ani grei de munca sa aiba parte de o pensie decenta, care sa le asigure un trai normal. Ei bine, se pare ca ne mai si inselam. Exista o categorie de privilegiati ai sistemului care , dupa obisnuinta de a face ce vrea, cand se apropie de pensionare , cu girul sefilor , ca singuri ar fi imposibil de realizat, adopta unele strategii prin care practic inseala normalitatea unei legi construite pentru oameni normali, nu pentru hoti.
Cunoastem foarte bine frustrarea agentilor si ofiterilor de buna credinta care ani de zile isi vad in liniste de misiunea lor dar care nu au cum sa nu constate magariile si cardasiile in care se tot baga unii ca sa le fie bine. Si dupa ce ca toata cariera lor s-au fofilat prin sistem iata ca in prag de pensionare mai face una ca de final. Cu girul sefilor isi creaza conditii mincinoase pentru pensionare prin care practic isi dubleaza venitul lunar si implicit pensia( ore suplimentare la greu, activitate in zilele de sambata si duminica, majorare salariala de 50% pentru misiuni speciale si lucrari de exceptie).
Lucrurile ar fi mai usor de digerat daca cei in cauza ar fi avut o cariera incununata ca urmare a sacrificiilor, sau eforturilor depuse, dar aici vorbim de lichele, de cei care toata cariera au fentat sistemul si la apus de cariera ii mai da o lovitura, sub stindardul ” dupa noi potopul”.
Curtea de Conturi s-a sesizat cu privire la unele magarii girate in sistemul penitenciar si verifica 52 de angajati din tot sistemul penitenciar, incepandcu aparatul central. Jumatate din lista sunt directori+ directori adjuncti+ ofiteri cu functii de conducere, practic cei platiti sa asigure ca legile sunt respectare.
Exista un conflict mocnit intre agenti si ofiterii cu functii de conducere , nemultumirea izvorand din faptul ca primilor li se solicita sa nu aiba ore suplimentare in plata, in timp ce cei din urma au cu zecile.
Sa nu uitam ca cea mai discutata si controversata pensie apartine sistemului penitenciar, cei drept a unei fost magistrat care a fost numit director de puscarie, dar asta nu conteaza in memoria colectiva cand astfel de lucruri sunt aduse in prim-plan de catre media.
Am urmarit acest fenomen al „pensiilor coafata” si nu pot sa nu imi manifest uimirea cu privire la faptul ca directori pensionabili, cu evenimente negative in desfasurare( evadari, sinucideri etc) sunt recompensati cu majurare salariala de 50% pentru lucrari de exceptie si misiuni speciale pentru o perioada de 6 luni consecutive, apoi…..urmeaza pensia.
De asemenea, nu putem sa nu constatam cum Administraria Nationala a Penitenciarelor a avizat favorabil schimbarea compartimentului de munca al sefului BPCTMP din Penitenciarul Giurgiu, care dupa ce si-a petrecut toata cariera la birou, a trecut in paza pe functia de set tura, si-a dublat practic venitul prin schimburi de tura executand serviciul in multe zile de sambara si duminica, a avut ture in care a fost pontat si cate 17,18 ore/ tura, prin diverse artificii.
Sa nu ne spuna cineva ca lucrurile acestea nu se vad din moment ce toti factorii de decizie au acces la aplicatia de pontaj? Dar cine sa-l verifice, cel/cei care au girat aceasta magarie?
Exista goana nebuna dupa ” 6 luni de golanie” ca sa urmeze o pensie de vis.
Sa nu ne mire ca dupa ce isi creaza premizele unei bune pensionari, nesimtite spunem noi, cei in cauza vor sa revina la fostele locuri de munca, caldute, pana se hotarasc sa se pensioneze.
Nu este de mirare ca au fost incercari ale celorlalte institutii de a ne scoate din sistemul de aparare, motivand ca suntem civili si nu mai avem treaba cu armata, dar in fapt era vorba despre invidia creata de aceste beneficii pe care unii , din pacate, le abuzeaza.
Un vechi proverb supune: „Cand elefantii se bat, sufera iarba”, si iarba este marea majoritate a angajatilor de buna credinta ai sistemului penitenciar care VOR DECONTA aceasta perioada in care s-a instaurat jaful girat!