Respect, incredere, altruism in stabilirea masurilor specifice gestionarii prevenirii transmiterii covid.

Publicat în FPP

In aceasta zi Administratia Nationala a Penitenciarelor, prin directorul general aflat la comanda, a informat conducerea Federatiei Politistilor de Penitenciare despre situatia din sistemul penitenciar, cu privire la numarul crescut de teste pozitive , atat in randul personalului propriu, cat si in randul persoanelor private de libertate.
Situatia nu este una usoara, necesita o buna gestionare, stiind implicatiile testelor pozitive ( impact psihologic negativ, volum mare de munca pentru suplinirea colegilor care sunt in izolare).
Masuri care au fost dispuse:

 1. Informarea presedintilor de federatii cu privire la starea de fapt din sistemul penitenciar,
  2 . Suspendarea punctelor de lucru exterioare,
 2. Identificarea penitenciarelor cu risc crescut si suspendarea transferurilor pentru acstea,
 3. Revenirea la programul turelor si programul secvential stabilit personalului administrativ, din perioada situatiei de urgenta, DOAR pentru penitenciarele unde situatia operativa risca sa fie compromisa prin izolarea cadrelor,
 4. Aplicarea intocmai a planurilor aprobate pentru prevenirea transmiterii covid.

Conducerile unitatilor vor lua decizii sub coordonarea Administratiei Nationale a Penitenciarelor si in functie de situatia epidemiologica din zonele limitrofe.

Speram ca situatia sa nu dureze mult pentru ca stim programul draconic la care au fost supusi colegii din ture.
Beneficiem de moment si transmitem cateva mesaje clare conducerilor unitatilor, cat si conducerii Administratiei Nationale a Penitenciarelor:

 1. Comunicarea eficienta, nu simularea, este calea spre rezolvarea tuturor problemelor,
 2. Toleranta si flexibilitatea sunt atribute care nu trebuie sa lipseasca din valorile manageriale ale fiecarui conducator, pentru ca, in situatii sensibile ca acestea, atat angajatul, cat si liderii sindicali au inteles necesitatea sistemului, au rezistat la efort prelungit, suprasolicitare psihica, au dat dovada de buna credinta, toate acestea dovedite in primul val al situatiei de urgenta. Dupa aceasta dovada cum i-au rasplatit unii manageri?
 • s-au facut ca nu au cum sa le dea concediu de odihna in perioada in care au solicitat,
 • i-au bagat cu arcanul in recuperari, in timp ce cei cu functii de comanda si-au bagat bani cu sacosa din ore suplimentare si activitate in zilele de sambata si duminica,
 • au inceput sa-i vaneze in posturi si misiuni , fara sa inteleaga ca acestia nu si-au refacut pe deplin recuperarea fizica dupa programul draconic la care fusese supusi,
  -i-au bagat prin comisii de disciplina si le-au schimbat locul de munca pe motiv ca tineau masca de protectie in barba, masca imbacsita in 12 ore de alergat pe sectii etc,
 • toleranta este un alt atribut ce ar trebui sa se regaseasca atat la manageri cat si la liderii sinducali, iar momente ca acestea separa OAMENII de OPORTUNISTI.
  Sa nu uitam ca istoria ne-a dovedit ca evenimentele sunt ciclice si ca daca nu suntem ghidati, TOTI, de buna credinta, ne putem facem misiunea grea, unii altora.
  Flexibilitatea, intelegerea, toleranta , buna credinta, domnilor manageri, trebuie sa fie constanta, de-oparte si de alta, ca altfel, daca trece necazul si revenim la metehne vechi, faptele nu se uita si , avand in vederea ca istoria e ciclica, la urmatorul moment sensibil e posibil sa ne amintim ca , desi am avut posibilitatea sa fim rai, nu am fost si am inteles nevoia de sistem!!