Inca o reusita a Federatiei Politistilor de Penitenciare

Publicat în FPP

Desi nou infiintata, Federatia Politistilor de Penitenciare se prezinta ca o alternativa viabila si serioasa in bransa sindicatelor din sistemul penitenciar, realizand intr-un termen foarte scurt toate obiectivele asumate.

Cum politica Federatiei Politistilor de Penitenciare are in centrul atentiei nevoia si reprezentarea fidela a membrilor de sindicat, castigarea drepturilor, chiar si in instanta, este dovada clara ca sindicalismul ar trebui sa fie despre nevoia membrului de sindicat si nu despre spionite, can-can ,sau vietile personale ale unor personaje.

Azi, 13.10.2020, Sindicatul Solidaritatea din Penitenciarul Ploiesti a castigat definitiv si irevocabil plata corecta a salariului pe timpul efectuarii concediului de odihna.

Detalii aici:

http://portal.just.ro/42/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=10500000000156143&id_inst=42

Tot ca o dovada referitoare la intelegerea gresita a interpretarii normelor legislative in materie de acordare a drepturilor angajatilor este si decizia finala de la Curtea de Apel Galati, din luna August, in favoarea Sindicatului Sfinx, din Penitenciarul Braila, sindicat afiliat Federatiei Politistilor de Penitenciare , cat si Sentinta Curtii de Apel Suceava, in favoare Sindicatului Novo Legis Botosani, in aceleasi cauze si anume, plata corecta a salariului pe timpul efectuarii concediului de odihna.

Ne bucuram ca aceste sindicate, afiliate Federatiei Politistilor de Penitenciare , au conduceri serioase care isi canalizeaza energia in interesul real al membrilor de sindicat si nu se pierd in can-canuri si alte actiuni inutile.

In timp ce instantele valideaza credintele presedintilor de sindicate , decidentii, care sunt responsabili de gresita aplicare a normelor legislative in domeniul acordarii drepturilor angajatilor sistemului penitenciar , inca isi paseaza elegant mingea dintr-un teren in altul.

Singurul lucru ce pare pozitiv din adresa alaturata a Ministerului Justitiei este declarata intentie de a promova un recurs in interesul legii fiind atat de necesar deoarece, desi sunt cazuri similare, in mod paradoxal, instantele din Romania pronunta, pe fond, solutii diferite . Sa nu mai pomenim de instantele din Iasi care resping pe banda procesele civile pe drepturi.

Dupa ultima serva de ieri a ministrului justitiei, directorul general al Administratiei Nationale a Penitenciarelor, in regim de urgenta, a convocat consiliul de conducere, cat si presedintii federatiilor reprezentative , la o sedinta , ce va avea loc in data de 14 10.2020,incepand cu orele 9.00, pentru conturarea unei decizii.

Personal speram ca maine directorul general sa isi asume decizia de indreptare a greselii in acordarea acestui drept salarial si sa fie mai mult coleg cu angajatii sistemului penitenciar , solidar si demn.