Solicitare publica de de sesizare a organelor de cercetare penala

Publicat în FPP

Stimate domnule director general,

Avand in vedere adresa nr. 53001/DJ/15.10.2020, semnata in numele directorului general al Administratiei Nationale a Penitenciarelor , Federatia Politistilor de Penitenciare va solicita sa sesizati organul de urmarire penala competent , din raza teritoriala a Administratiei Nationale a Penitenciarelor, in temeiul art. 291 din Legea nr.135 /2010 privind codul de procedura penala , urmand a se stabili , de catre acesta, daca cazurile de imbolnavire cu covid-19 a angajatilor din Administratia Nationala a Penitenciarelor , aparat central, pot fi analizate sub aspectul intrunirii elementelor constitutive ale unei infractiuni contra sanatatii publice. Din informarile publice rezulta ca primele cazuri de infestare cu covid-19 , cat si cele actuale, sunt in Administratia Nationala a Penitenciarelor, sediu central, iar art 291, din legea nr.135/2010, invocat de catre institutia dumneavoastra in adresa nr. 53001/DJ/15.10.2020 nu face referire la imbolnavirea detinutilor, ci se refera la infractiuni contra sanatatii publice , indiferent de cine a fost imbolnavit, sau cine a imbolnavit.

Conform adresei dumneavoastra, pe care o apreciem total nepotrivita, atat din punct de vedere al contextului, cat si a formei in care a fost redactata, in considetarea responsabilitatii pe care o aveti si pentru personalul propriu, nu numai pentru persoanele custodiate , pentru protejarea vietii, integritatii corporale si sanatatii colegilor din unitatile penitenciare si aparatul central, va solicitam ca de indata sa dati curs prevederilor adresei pe care ati emis-o.

Va informam ca suntem indignati fata de o asemenea abordare in raport de angajatii sistemului penitenciar , actul in sine tradeaza o fuga de asumare , o amenintare directa a angajatilor sistemului penitenciar.

In momente de cumpana, comandantul isi incurajeaza si sprijina oastea, sta in fruntea ei, nu ameninta din spatele protectoare ale unor aparente ziduri.

De asemenea , avand in vedere ca alta a fost intelegerea si abordarea din cadrul sedintei consiliului de conducere din data de 19.10.2020, cand conducerea Administratiei Nationale a Penitenciarelor, la solicitarea Federatiei Politistilor de Penitenciare , a afirmat ca se va ingriji ca managerii de penitenciare sa fie mai elastiti si diplomati in aceasta perioada cu angajatii, insa in schimb Administratia Nationala a Penitenciarelor emite aceasta AMENINTARE impotriva tuturor angajatilor, cu precadere a celor din prima linie, care duc greul sistemului , Federatia Politistilor de Penitenciare nu va da curs Invitatiei nr. 52649/13.10.2020 si isi va sustine cu toata resursa membrii de sindicat, pana cand aceasta adresa va fi retrasa.

” Faptele mereu demonstreaza de ce vorbele nu inseamna nimic!”