Federatia Politistilor de Penitenciare, parte in Acordul Colectiv

Publicat în FPP

In aceasta zi, Federatia Politistilor de Penitenciare a semnat Actul aditional al Acordului Colectiv, devenin parte a acestuia.

Am initiat acest demers pentru ca, in ciuda tuturor asigurarilor venit din partea directorului general al Administratiei Nationale a Penitenciarelor cu privire la asigurarea unui tratament nedisciminatoriu , inca mai exista directori de penitenciare care fac diverse jocuri de culise si a fost nevoie chiar de interventiei directorului general, pentru a pune lucrurile intr- o normalitate.

Facem precizare, pentru ca asa este normal si mai ale corect, ca in toata aceasta perioada de tranzitie am avut sprijinul directorul general, atunci cand s-a impus, validand in acest fel recunoasterea parteneriatului social.

Forma Actului Adutional este aceasta:

Initial, Federatia Politistilor de Penitenciare a sustinut si solicitat negocierea Acordului Colectiv si nu prelungirea actualului cu 12 luni, motivele tinand de : modificarea statutului politistului de penitrenciare, modificarea legii 62/2011, a legii 53 si a altor acte normative care ne-a fi putut conduce la imbunatatirea substantiala a Acordului Colectiv.

Fiind un acord ce este negociat de toate partile implicate, este nevoie de consens, cel putin din partea organizatiilor sindicale insa ceilalti colegi au opinat ca nu este momentul potrivit pentru renegociere, convenind sa revenim asupra lui dupa ce situatia pandemica se va stabiliza si ne putem intalni.

Toti stim ca acest Acord Colectiv a fost semnat din pozitie de forta, din partea fostei conduceri a Ministerului Justitiei si ANP, profitand si de o lipsa de consens a organizatiilor sindicale reprezentative de la acea vreme, fapt ce face ca unele prevederi sa fie interpretabile si restrictive pentru liderii sindicali, insa sunt convins ca punctual putem gasi solutii in cazurile unde directorii se fac ca nu inteleg parteneriatul social si incearca sa isi manifeste in mod autoritar si distructiv atributiile functiei.

In concluzie, Federația Polițiștilor de Penitenciare a semnat actul adițional care stabilește ca suntem parte din Acordul colectiv.

Prin semnarea acestui acord vor disparea subiecte de can-can dar și masurile aberante ale unora.

In mai puțin de un an de la infiintarea Federației Polițiștilor de Penitenciare s-au atins obiective importante ,precum:

  • obținerea personalitatii juridice,
  • afiliere la CNS Cartel Alfa,
  • obținerea reprezentativitatii in instanta,
  • semnarea ca parte a Acord Colectiv.