Sedinta CC- ANP , acordare 50%

Publicat în FPP

Sedinta C.C. A.N.P.

In aceasta zi a avut loc sedinta consiliului de conducere din Administratia Nationala a Penitenciarelor , subiectul fiind acordarea majorarilor salariale pentru misiuni speciale si lucrari de exceptie pentru trim. IV al anului 2020.
Principiile care au stat la baza analizei au fost cele prevazute in legislatia in vigoare, luandu-se in calcul si indicatorii transmisi de Administratia Nationala a Penitenciarelor , pe sectoare de activitate.
Sedinta s-a intins destul de mult avand im vedere ca directorul general a cerut ca fiecare propunere sa fie prezentata, alaturi de motivarea scrisa care o sustinea.
Au fost discutii argumentate pe fiecare propunere, luandu-se in calcul activitatile si nu numele.
Evident ca au fost si discutii in contradictoriu legate de faptul ca unii au mai luat, ca altii nu comunica bine cu subordonatii etc, insa pana la urma s-a gasit o solutie prin dialog.
Un cuvand greu au avut directorii de directii care au sustinut fundamentarile transmise din teritoriu , dar si cei care au transmis informatii clare, doveditoare pentru acordare, sau neacordare.
Evident ca sunt si foarte multi nemultumiti , fiecare evaluandu-si munca si comparand-o cu cei care au fost fericiti azi.
Cele mai multe semne de intrebare au fost ridicate in jurul celor care in trim.IV s-au aflat si se afla in concedii de odihna si /sau concedii medicale.
Evident ca nu se va gasi o solutie perfecta pentru a multumi pe toata lumea insa trebuie sa se lucreze continuu la perfectionarea acestei analize si ar fi de buna practica daca cei care nu au avut loc sa primeasca la analiza prezenta, desi ar fi meritat, sa fie in atentie pentru proxima ocazie.
Participand la sedinta si observand modul de analiza si acordare, irganizatiile sindicale ar trebui sa-si asume macar in parte rezultatul acestui proces.
Ca o vulnerabilitate a acestui proces, federatia noastra, pe baza informatiilor transmise din teritoriu, considera ca ar fi o prezentare” eronata „a activitatilor celor propusi, cu scopul dezinformarii factorilor de decizie si favorizarea celui vizat.
Cum spuneam, inca nu s-a gasit solutia perfecta pentru a multumi pe toti, dar sedinta de azi a avut la baza consensul majoritar.