1 Decembrie 2020, intre asteptari si realitate

Publicat în FPP

De principiu, pentru cei care inca se dedica carierei, ziua de 1 Decembrie este o zi de insemnatate nationala, iar in afara de paradele publice, anul acesta parca totul a fost altfel:

  1. Defilarea- pentru anul 2020 a fost anulata. Era un moment in care priveam cu drag colegii care ne reprezentau la defilare.
  2. Avansarea in grade profesionale- inca nu prea se stiu multe, un lucru e cert, politistii de penitenciare nu vor avem , incepand cu acest an, o reprezentare la nivel de chestor, ca si celelalte arme. Carcotasii poate se bucura, cei care inteleg si relatiile inter- institutionale, poate inteleg si mecanismul reprezentarii la nivel inalt,
  3. Conferirea de ordine si medalii:

Prin OMJ 4441/C/2020 se acorda Semnul Onorific in In Serviciul Patriei pentru politistii de penitenciare.

Având în vedere prevederile art. 115 alin. (3) din Legea nr. 145/2019 privind statutul polițiștilor de penitenciare, cu modificările și completările ulterioare, și în temeiul prevederilor art. 1, art. 4 alin. (1) lit. c) și art. 6 din Legea nr. 573/2004 privind Semnul onorific În Serviciul Patriei pentru ofițeri, funcționari publici cu statut special, cu grade profesionale echivalente cu gradele de ofițeri, și preoți militari, cu modificările ulterioare, precum și ale Ordinului ministrului justiției nr. 2.980/C/2014 pentru aprobarea Normelor metodologice privind condițiile în care se conferă Semnul onorific În Serviciul Patriei funcționarilor publici cu statut special cu grade profesionale echivalente cu gradele de ofițeri, maiștri militari și subofițeri din Ministerul Justiției, Administrația Națională a Penitenciarelor și unitățile subordonate acesteia,văzând Nota nr. 31.252 din 17.09.2020 privind conferirea decorației Semnul onorific În Serviciul Patriei unor polițiști de penitenciare din Ministerul Justiției, Administrația Națională a Penitenciarelor și unitățile subordonate, cu grade profesionale de ofițeri,în conformitate cu prevederile art. 13 din Hotărârea Guvernului nr. 652/2009 privind organizarea și funcționarea Ministerului Justiției, cu modificările și completările ulterioare,ministrul justiției emite următorul ordin:

Articolul 1- La data de 1 decembrie 2020 se conferă Semnul onorific În Serviciul Patriei pentru 15 ani de activitate în domeniile apărării, ordinii publice și siguranței naționale, pentru rezultate meritorii în îndeplinirea atribuțiilor și în pregătirea profesională, polițiștilor de penitenciare cu grade profesionale echivalente cu gradele de ofițeri și preoților militari, prevăzuți în anexa nr. 1.

Articolul 2- La data de 1 decembrie 2020 se conferă Semnul onorific În Serviciul Patriei pentru 20 de ani de activitate în domeniile apărării, ordinii publice și siguranței naționale, pentru rezultate meritorii în îndeplinirea atribuțiilor și în pregătirea profesională, polițiștilor de penitenciare cu grade profesionale echivalente cu gradele de ofițeri și preoților militari, prevăzuți în anexa nr. 2.

Articolul 3- La data de 1 decembrie 2020 se conferă Semnul onorific În Serviciul Patriei pentru 25 de ani de activitate în domeniile apărării, ordinii publice și siguranței naționale, pentru rezultate meritorii în îndeplinirea atribuțiilor și în pregătirea profesională, polițiștilor de penitenciare cu grade profesionale echivalente cu gradele de ofițeri și preoților militari, prevăzuți în anexa nr. 3.

Articolul 4- Ministerul Justiției, Administrația Națională a Penitenciarelor și unitățile penitenciare subordonate vor duce la îndeplinire dispozițiile prezentului ordin.

Articolul 5- Prezentul ordin se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.

Articolul 6- Anexele nr. 1-3) fac parte integrantă din prezentul ordin.) Anexele nr. 1-3 se comunică instituțiilor interesate.

Din motive de GDPR ,listele cu personalul nu sunt destinate publicului, relatiile le puteti obtine prin BRUFP.

Poate nu ar fi rau ca aceste semne onorifice sa fie inmanate intr-un cadrul oficial restrans, in detrimentul chemarii la BRUFP , unde esti pus sa semnezi intr-un tabel si ti se arunca in fata, dovada a 15, 20, sau 25 de ani de munca in interesul institutiei.