Directori noi!

Publicat în FPP

Directorii se tot schimba, sentimentul de sclavie ramane acelasi.

Pentru ca tot vin sarbatorile, unii politisti de penitenciare sunt fericiti, pentru ca primesc darurile inaintea serii de Craciun, un fel de Secret Santa, facut intre sefii din Administratia Nationala a Penitenciarelor.
Au mai fost experiente din acestea, mergandu-se pe categorii profesionale si toti stim ” era” juristilor, care, cu aplomb, erau imputerniciti directorii de puscarii; si va amintiti probabil dezastrul. Nu mai dam nume , unii din ei iesind rusinos din scena, dansu-se bolnavi psihic. Pentru unii nu aveam nicio indoiala, era vizibili ,cu ochiul liber,nu iti trebuia expertiza.
Acum se instaureaza ” era” DIP ului, asteptam cu interes proba managementului. La Penitenciarul Iasi nu prea au confirmat, la dezastrul creat se lucreaza si acum.
Asadar:

 1. Pana la noi dispozitii, incepand cu 16.12.2020 , comisar de politie penitenciara, Roxana Ionita, sef serviciu in cadrul DIP, va fi directorul Penitenciarului Constanta -Poarta Alba. Exista curiozitati legate de motivele pentru care fostul director a fost schimbat peste noapte din functie.
 2. Incepand cu 16.11.2020 prin OMJ 7292/ 09.12.2020, doamna comisar de politie penitenciara dr. Baloiu Monica Daniela este imputernicita in functia de director al Penitenciarului Spital Bucuresti Rahova.
  Pe care de consecinta, Federatia Politistilor de Penitenciare, militeaza pentru egalitate de tratament intre toti politistii de penitenciare si solicita public directorului general al Administratiei Nationale a Penitenciarelor sa manifeste transparenta si sa confere egalitate de tratament pentru promovarea in cariera.
  Nu suntem de acord cu nume scoase peste noapte din joben si , prin punerea sabiei pe umar, functiile sa fie oferite CADOU.
  Solicitam ca toate functiile vacante ce urmeaza sa fie supuse imputernicirii sa fie supuse transparentei decizionale, prin publicare pe site-ul ANP si toti politistii de penitenciare eligibili sa aiba posibilitatea sa aplice pentru functia vacanta, departajarea sa se faca de catre o comisie. De asemenea, solicitam ca toti imputernicitii sa fie testati psihologic, macar. Ultimele evenimente ne indica o rata crescuta de afectiuni psihice a directorilor pensionabili.
  Apreciem ca sunt niste solicitari de bun simt si niste masuri minime de oferire a unui cadru echilibrat in procesul de promovare doar pe baza meritelor si experientelor profesionale.
  In lipsa acestor conditii minime, putem vorbi despre orice altceva, dar nu despre egalitate de tratament!