La multi ani si un Nou An mai bun!

Publicat în FPP

E sfarsitul unui an, un an al tuturor provocarilor, iar ultima zi a acestuia an a fost la fel de interesanta ca tot anul. Guvernul acesta a reusit si un lucru minunat, a reusit sa ne uneasca intr-un timp atat de scurt, asa ca in data de 29.12.2020, Cartel Alfa, organizatie sindicala la care Federatia Politistilor de Penitenciare este afiliata, a dat startul protestelor in strada, prin pichetarea Ministerului Muncii.

In aceasta ultima zi din an, sub organizarea sindicatelor partenere, politistii din penitenciare, au pichetat prefecturile din teritoriu. Federatia Politistilor de Penitenciare a fost reprezentata de Sindicatul Iuris din Penitenciarul Iasi,

Iar Prefectura Giurgiu a fost pichetata de catre politistii de penitenciare,membrii ai SNPP.

Provocarea anului 2021 este sa ramanem uniti, indiferent de apartenenta sindicala , sa nu ne lasam dezbinati. Numai asa vom fi mai puternici.

Despre ziua de azi, vicepresedintele Sindicatului Iuris Iasi , ne-a impartasit gandul cu care care membrii Iuris Iasi au iesit in strada, in timp de altii se pregatesc de petrecerea de Revelion:

„Astãzi am participat alãturi de colegii din Polița Naționalã la actiunea de protest din fața Prefecturii oraşului Iaşi. Chiar daca au fost momente când am cerut si noi sprijinul lor pentru diverse acțiuni colective pe line sindicalã şi nu ne-au acordat sprijin, noi am vrut sã arãtam cã nu ne desolidarizãm de acțiunile inițiate de colegii noştri din MAI. în opinia mea acțiunea a avut efectul dorit, în sensul ca au fost prezenti si reprezentanti ai mass media, ba chiar s-a depus un memoriu la prefectura şi au fost transmise cererile si revendicarile noastre.Pentru ca OUG ne priveste pe fiecare in parte, am considerat ca este obligația mea sa susțin acțiunea colegilor, indiferent de apartenența sindicala, „culoarea steagului”sau însemnele specifice armei. Tot ce am vrut sa fac cunoscut a fost faptul ca suntem solidari nu solitari! Îndemnul si discursul meu fost de unitate, solidaritate şi lupta în comun, sã arãtãm clasei politice si actualului guvern ca nesocoteste rolul puterii legislative şi cã tind spre aceleaşi derapaje din anii trecuți. Se pare ca primul ministrul nu a învãțat decât scãderea si adunare cu 0 în ciuda studiilor universitare si post universitare ! Sper intr-o colaborare între toate federațiile poliției penitenciare şi poliției naționale iar la urmatoarele acțiuni sa fim cu miile în stradã dacã nu ne vor fi respectate drepturile! Una peste alta am vazut astazi o atitudine corectã, o abordare inteligentã( 31 decembrie, sfarsitul de an..) asumare şi respectare a tuturor normelor privind sanatatea publica dar si a programului de pichetare”.

Federatia Politistilor de Penitenciare multumeste public tuturor celor care astazi au fost in strada si au sustinut cauza comuma.

Fiind sfarsit de an, va dorim Un Nou An, mai bun, la multi ani sanatosi si toate gandurile bune sa vi se implineasca!