Impreună suntem puternici!

Publicat în FPP

In data de 05.01.2021, reprezentanții celor patru organizații sindicale din sistemul penitenciar au avut o intâlnire cu ministrul justiției, generată de măsurile bugetar fiscale ale Guvernului României, ocazie cu care ministrului justiției i s-au prezentat revendicările sindicale.

In timpul ședinței, ministrul justiției s-a angajat că in 7 zile o să ofere niste răspunsuri la revendicările noastre și, evident , nu s-a ținut de cuvânt.

Federația Polițiștilor de Penitenciare, prin Serviciul Cabinet, i-a reamintit ministrului justiției de angajamentul pe care și l-a luat, dar pe care nu l-a respectat, sens in care l-a si notificat:

Pentru că ministrul justiției nu s-a ținut de cuvânt și pentru că nu au oferit niciun feedback demersurilor reprezentanților federațiilor sindicale, in data de 21.01.2021, cei patru președinți ai organizațiior sindicale reprezentative din sistemul penitenciar , timp de doua ore, au avut o ședință tehnică de lucru pentru proiectarea acțiunilor și calendarului de proteste, specific sistemului penitenciar. Acțiunile vor fi interesante și pot conduce la blocarea activității in sistemul penitenciar.

Considerăm că in relația cu ministrul justiției am dat dovadă de toleranță si responsabilitate, insă am fost tratați cu indiferență.

Urmează să mobilizăm oamenii pentru acțiuni!