Ministrul Justiției se arată prea ocupat pentru a se ține de cuvânt!

Publicat în FPP

După o intâlnire cu reprezentanții sindicaliștilor din penitenciare, care a avut loc pe data de 05.01.2021 și in care ministrul justiției s-a angajat că va oferi răspunsuri la temele discutate, intr-o săptamână, ministrul justiției se arată prea ocupat ca sa se ține de cuvânt.

Revendicările federațiilor reprezentative din sistemul penitenciar i-au fost transmise și in scris, la data de 05.01.2021.

Pentru că nu a mai dat niciun semn, președintele Federației Polițistilor de Penitenciare l-a contactat telefonic , prin serviciul cabinet, la data de 15.01.2021, dar tot ocupat.

Pentru că deja a trecut ceva timp și presiunea socială este destul de mare, președinții federațiilor reprezentative din sistemul penitenciar au avut două intâlniri tehnice de lucru, in datele de 22 și 24.01.2021, ședințe in care au hotărât să ceară ministrului justiției o intrevedere de urgență .

Tot cu această ocazie a fost stabilit un plan proiect de acțiuni comun, specific sistemului penitenciar și care cuprinde pichetări și acțiuni in interiorul penitenciarelor menite să asigure desfășurarea serviciului in condiții de siguranță și legalitate, fără compromisuri.

Până atunci Federația Polițiștilor de Penitenciare continuă seria protestelor in stradă astfel:

  • 28.01.2021- protest la Iași cu sindicatele din Penifenciarele Iași și Botoșani,
  • 28.01.2021- protest la Mehedinți cu sindicatul din Penitenciarul Drobeta Turnu Severin,
  • 29.01.2021- protest la Ministerul Muncii și Justiției Sociale cu sindicatul din Penitenciarul Giurgiu.