Suntem in stradă și nu cedăm!

Publicat în FPP

Si in această zi Federația Polițiștilor de Penitenciare a fost in stradă pentru apărarea drepturilor membrilor de sindicat. Cumva exprimarea este greșită, pentru că tot ce a făcut actualul Guvern ne-a afectat și ne afectează pe toți.

Azi vocile sindicalistilor Federației Polițiștilor de Penitenciare, prin sindicatele Iuris Iasi, Novo Legis Botoșani si Danubius Drobeta, in parteneriat cu SNPP și Manifest, au răsunat la Iași si Mehedinti și in scurt timp o să răsune in toată țara.

Facem un apel la toți sindicaliștii din penitenciare , chiar și către cei care nu au apartenență sindicală: Nu stați pasivi, veniți alături de noi , uniți intr-un demers pentru apărarea drepturilor noastre. Nu stați pasivi găndidu-vă că vă apără alții!

Uneori sindicalismul se face din stradă, nu doar din tadtatură.

Atenționăm și le cerem angajatorilor să nu pună piedici dreptului legal al sindicaliștilor de a-și apăra dreprurile, prin mijloacele legale pe care le au la dispoziție. Fiind vorba si despre drepturile lor le cerem, măcar dacă nu ajută, sa nu pună frână.

Cei mai vechi in ale sindicalismului iși amintesc perioada 2009-2010, când aceiași politicieni , din aceleași partide, care sunt astăzi la guvernare, dar vopsite altfel, ne-au trimis in concedii fără plată și ne-au tăiat salariile. ” Lupul iși schimbă părul, dar năravul ba”.

Atunci ca și acum vrem să vă conștientizăm de răul care urmează. Și atunci unii angajați ai penitenciarelor nu iși imaginau că ar fi posibil și istoria este dovada vie că se poate intâmpla. Sperăm că Administrația Națională a Penitenciarelor nu va incerca să reacționeze ca in 2010 când sub diferite pretexte de exercitii operative , țineau angajații incuiați in penitenciare cu scopul de a nu mai ajunge la proteste.

Astăzi le spunem colegilor din penitenciare că trebuie să fim solidari, că nu trebuie să aștepte ca altcineva să le strige nemulțumirea, să treacă totul prin filtrul propriei rațiuni , să nu se mai lase manipulați de promosiuni deșarte și să se alăture mișcării noastre.

Dacă guvernanților li se permite să adâncească răul creat, vor fi puține șanse să mai indreptăm răul făcut.

Vreau ca in numele Biroului Executiv al Federației Polițiștilor de Penitenciare să mulțumesc tuturor colegilor care astăzi au ieșit in stradă și și-au urmat liderii din Penitenciarele Iași, Botoșani și Drobeta Turnu Severin, dar și celorlalți colegi care au protestar de la inceputul protestelor.

Mâine vom fi din nou in stradă, la Ministerul Muncii și Justiției Sociale , cu sindicaliști din Penitenciarele Giurgiu, Ploiești și Targșor.

Uneori mărimea chiar nu contează, determinarea și viziunea, pot face diferența dintre posibil și imposibil.

Azi, felicitări Iași, Botoșani si Severin, ați cutremurat Moldova:

Impreună suntem puternici!