Rămas bun, continuati impreuna!

Publicat în FPP

La această ora este videoconferinta dintre conducerea ANP si conducerile unitatilor penitenciare.

Directorul general al ANP, spre final si-a anuntat subordonatii ca a luat decizia de a se retrage prin pensionare si nu o face singur ci cu toata echipa de conducere care i-a fost fidela.

Initial intalnirea viza transmiterea primeleor masuri luate de MJ/ANP dupa intalnirea de ieri cu ministrul justitiei,  in cadrul actiunii de protest ce a avut loc in data de 22.02.2021, cand federatiile reprezentative din sistemul penitenciar au pichetat sediul Ministerul Justitiei.

Imediat dupa intalnirea dintre presedintii federatiilor reprezentative cu ministrul justitiei, reprezentantii Ministerului Justitiei au contactat Administratia Nationala a Penitenciarelor carora le-a comunicat cele convenite cu presedintii federatiilor .

In aceasta zi, directorul general al Administratiei Nationale a Penitenciarelor a convocat in sistem videoconferinta conducerile unitatilor subordonate carora le-a transmis dispozitiile ministrului justitiei, astfel ca directorul general al ANP a dispus DMRU, DJ  si DEA, sa elaboreze proiectele de OMJ pentru:

1.       Modificarea OMJ 2588/c/2018 privind plata sporului pentru munca in zilele de sambata , duminica si in celelalte zile de sarbatori legale in care nu se lucreaza,

2.       Modificarea OMJ 2415/C/2019- privind acordarea titlului de specialist de clasa , modificarea vizeaza acordarea pentru toti  politistii  de penitenciare, dupa modelul MAI,

Directorul general a stabilit ca termen, pentru cele doua proiecte, data de 25 02 2021.

Al doilea subiect a vizat implementarea masurilor CEDO pentru imbunatatirea conditiilor de detentie, feedback-ul fiind pozitiv.

Director general a transmis directorilor de unitati ca,  in cazul masurilor dispuse pentru echilibrarea gradului de ocupare al penitenciarelor, sa fie colegi si sa nu mai transfere toti detinutii deficili pentru a-si arunca problemele in curtea altui coleg.

Al trei-lea subiect a fost despre concursuri- acestea vor continua, in perioada urmatoarea urmand a se face  o analiza,  pentru prioritizare.

De departe cel mai important subiect a fost retragerea directorului general, prin pensionare, comisar sef de politie penotenciara Tiberiu Ungureanu si a echipei de oameni care i a fost fideli.

Asadar, ii spunem pensie lunga si liniste. Noi ramane aici sa construim mai departe!