” Dreapta impărtire, pentru festinul detinutilor”!

Publicat în FPP

In plină criză financiară, declarată de către Guvernul României , motiv de inghetare a salariilor angajaților României, de diminuare a unor sporuri și chiar disponibilizări, conducerea Administratiei Nationale a Penitenciarelor promovează acte normative pentru a pregăti festinul deținuților , astfel că prioritatea conducerii nu este angajatul sistemului penitenciar , ci detinutul, după modelul ” clientul nostru, stăpânul nostru”.

Azi ANP a lansat in consultare Proiectul de OMJ privind majorarea normei de hrană pentru detinuti, graba fiind dată de apropierea Sarbătorilor Pascale si detinutul trebuie sa aiba o masa festiva , supliment la norma de hrana.

Dacă conducerea ANP ar manifesta o astfel de preocupare pentru angajatii proprii ar fi ceva, dar cand vine vorba de proprii colegi, toti stim cât de greu ii urnim din loc, câti franari apar, cate grupuri de lucru sint date doar ca sa puna frana si cata energie consumam , chiar si cu proteste in strada , pentru a ne acorda ce e normal si legal.

Alaturat aveti motivarea ANP , care reclama o aprobare urgenta din partea ministrului justitiei:

Pentru demararea aprobării a doua OMJ uri, pe care legea le impune ca drept, a fost nevoie de doua proteste in fata Ministerului Justitiei,cu sute de oameni, trei intalniri de lucru cu ministru si lucrurile tot nu sunt rezolvate.

In timp ce norma de hrana a angajatilor sistemului penitenciar este ingheta la valoarea de acum doi ani, ANP si MJ isi permite sa faca acest gest de afront impotriva propriilor angajati, grabind aprobarea majorarii normei de hrana pentru detinuti.

Lucrurile si comportamentele anormale se tot repeta, cei mai vechi in sistem isi amintesc perioada 2010, cand salariatilor le-au fost taiat cu 25% in timp ce detinutilor care ieseau la scoala li se dadea ca recompensa lunara salariul minim pe economie.

Este o rusine fata de angajatii din sistemul de aparare, ordine publica si siguranta nationala ca in acelasi Ordin de Ministru sa fie reglementata norma de hrana pentru detinuti, alaturi de o categorie profesionala onorabila a acestei tari.

Daca dupa atata amar de proteste si negocieri ordinele de ministru , menite sa acorde niste drepturi legale ale angajatilor sistemului penitenciar, nu au fost aprobate nici pana in prezent, urmariti cu câtă rapiditate se emit si se aproba norme pentru detinuti!!!