Concurs – director general al ANP!

Publicat în FPP

In perioada 29-30.03.2021 se sustin probele pentru functia de director general al Administratiei Nationale a Penitenciarelor, examen la care am fost invitat de către ministrul justiției.

De foarte mult timp functia de director general al Administratiei Nationale a Penitenciarelor a fost folosita doar pentru palmaresul personal si ca trambulină de lansare către o pensie generoasă.

Habarnismul instalat pe functiile cele mai inalte din sistem au aruncat sistemul in deriva, iar fuga după pensii fabuloase, create in mod artificial, i-au determinat pe ofiterii care ocupă funcțiile cele mai inalte din ANP să se dea bolnavi 90 de zile, conditie de pensionare anticipată in caz de ceva ( schimbări legislative, căderi in dizgratii ministeriale etc) , vezi cazurile dga si directorilor de directii care brus s-au imbolnavit. Fenomenul e unul de amploare in sistem, acesta propagându-se si in unitățile penitenciare.

Din păcate ofiterii care păreau etalon in sistemul penitenciar au cedat tentatiei si mirajului pensiilor fabuloase, create mincinos, si au pus pe primul plan interesul personal , trădând crezul pentru care au fost formati in școlile de profil. Prin comportamentul lor nedemn functiilor de ofiteri au reusit să prejudicieze imaginea de politist de penitenciare si să lanseze , din pacate, alte standarde pentru tânăra generatie de polițiști de penitenciare.

A fost o vreme cand functia in sistemul penitenciar te obliga să existi in mod demn. Din păcate , prin ceea ce fac astăzi ofiterii cu cele mai inalte functii de comandă din ANP , crează grave prejudicii principiilor care ar trebui să ne guverneze activitatea și care să ne ghideze traseul profesional.

O vorbă din bătrâni spune asa: ” Peștele de la cap se impute”.

Toată aprecierea pentru cei care si-au asumat cârma acestei nave lăsate in derivă de către titularii functiilor, care se ascund prin concedii medicale.

Urâtă alegere pentru retragerea din carieră!

Până la urmă au dovedit că totul s-a rezumat doar la bani si interesele lor personale.

Este timpul ca ministrul justitiei sa pună piciorul in prag si să readucă ordinea in sistemul penitenciar, numind in functia de director general al Administratiei Nationale a Penitenciarelor un ofiter de perspectiva, care nu vine pe functie pentru a se incununa si pentru a-si asigura retragerea din cariera, ci vine pentru că poate, vrea si are timpul necesar să repare ce s-a stricat in ani de zile si să construiască.

Mirosul incununănii si al retragerii cu o pensie generoasa aduc un risc si pentru actuala procedura de ocupare a functiei de director general, dovada fiind că sunt doi candidati la functiei care deja si-au făcut dosarele pentru ” apt limitat”, accesarea functiei fiind palmares și retragere cu o pensie generoasă.

Din pacate modul in care au fost numiti ultimii directori generali au perpetuat acest mod de management, centrat doar pe rezolvarea problemelor personale, sau de grup, si nu pe rezolvarea problemelor sistemului, iar rezultatul se vede in fiecare penitenciar.

Pentru indreptarea problemelor din sistem si pentru implementarea unei viziuni manageriale corecte față de sistem, in raport de nevoile acestuia si posibilitățile României, avem nevoie de o echipă managerială tânără, cu un mandat de 4 ani și cu posibilitatea de prelungire, nu de o echipă care se instalează pentru retragerea din carieră.

Sistemul are nevoie si de proiecte manageriale pe termen mediu și lung, ultimii ani de management au fost centrati doar pe solutii de avarii, pentru perioade foarte scurte, iar dezastru instalat in sistemul penitenciar il simte fiecare angajat din penitenciare.

Nepriceperea , sau calicia factorilor de comandă din ANP, rezonează in mod negativ in penitenciare.

Luni si marti vom fi la Ministerul Justitiei pentru a lua pulsul la ce se vrea din partea factorilor politici.

Este important ca ministrul justitiei să inteleagă necesitatea instalării unui director general care vine cu un proiect managerial real, aplicabil vremurilor si sistemului penitenciar românesc , un director care să iși asume un management de lungă durată și să spună NU oportuniștilor care vin doar pentru interesul personal ( grad de chestor, palmares personal si o pensie generoasă).