Intalnire intre conducea ANP si federatiile reprezentative!

Publicat în FPP

In această zi am răspuns invitației la dialog, transmisă de către directorul general al Administrației Naționale a Penitenciarelor.

Intâlnirea a vizat :

  1. Stabilirea cadrului de comunicare dintre conducerea ANP si organizațiile sindicale reprezentative, directorul general propunând o comunicare prin intâlniri din 3 in trei săptămânie, ocazie cu care să se discute problemele centralizate de către președinții federațiilor, plus o intâlnire lunară a consiliului de conducere. Pentru discutiile prin telefon, directorul general , are o abordare rezervată, fiind de acord să fie discutate doar problemele de exceprie, mare majoritate a problemelor vor fi abordate in intâlnirile stabilite. De asemenea, directorul general incurajează si sustine comunicarea cu sindicatele la nivelul de directori de unitate și directorii de directii și dacă problemele nu se rezolvă la acest nivel vor fi aduse la nivelul directorului general, motivatia unei astfel de abordari fiind folosirea eficienta a timpului de catre dg și dga. Chiar dacă nu suntem de acord cu o astfel de abordare in comunicare , fiind destule argumente care să probeze că nu este eficientă, ne aliniem alaturi de ceilalti parteneri, pentru o perioadă experimentală.
  2. Activități prioritare:

a. Proiectul de OMJ privind titlul de specialist de clasa. De la MJ se vrea o nouă abordare privind modul și criteriile de acordare, s-a discutat tehnic cum se poate implementa, vineri avem o forma in discutie,

b. Concursuri- abordarea ANP este pentru descentralizare, dupa validarea posturilor ce vor fi scoase la concurs fiecare unitate va organiza concursuri până la ocuparea acestora.

C. Posturi din DEA si Medical- exista o flexibilitate a ANP, ca situatii de exceptie , bine fundamentare, pentru depasirea procentului de 80%, pentru functiile vitale.

c. Munca deținuților- mesajul transmis directorilor de unitati, cu procent de 80% din cei apți de muncă, este o proiectie de viitor, 1-2 ani, cu analize pertinente.

d. Analize privind procedura de incadrare. Se vor purta discutii, chiar de săptamana viitoare, cu Serviciul Psihologia Personalului pentru a se vedea de ce gradul de promovabilitate a testarilor psihologice este asa de scazut. In plus, cu compartimentele de resort , se vor face analize pentru imbunatatirea procesului de selectie.

In mare, acestea au fost subiectele și abordarile, orice inceput e greu, chiar si in comunicare insă, după o perioada , facem analize si reglaje, cel putin din vedere al abordarii sindicale.