Ședință la Ministerul Justiției!

Publicat în FPP

Dacă alții, cu , sau fără intenției trag de timp, pentru noi rezolvare unor probleme este contratimp. Printre revendicările pe care le-am avut la inceputul anului, când am declanșat seria de proteste la MJ au fost si acordarea sporului de specoalist de clasă și plata sporurilor pentru orele suplimentare lucrate in zilele de sâmbătă si duminică, revendicări fată de care ministrul justiției s-a arătat receptiv și s-a angajat că le soluționează in timp scurt. După cum istoria ne-a dovedit , lucrurile nu stau chiar asa si iată că ne apropiem de jumătatea anului si toate-s in amânare.

Suspectăm că OMJ ul privind acordarea sporului de specialist de clasă se va impinge in a doua jumătate a anului, după rectificarea bugetară, tocmai pentru a nu fi bugetat si in acest fel să intre in plată tocmai din 2022.

Frustrarea polițiștilor de penitenciare izvorăște si din faptul ca ministrul de interne a fost aproape de polițisti si acestia primesc acest spor incă de la inceputul anului. Efortul bugetar nu ar fi unul insemnat, insă e vorba doar de interes.

Incercăm și punem presiune ca ministrul justitiei să ințeleagă că in ograda domniei sale sunt si politiștii de penitenciare.

In data de 25 05 2021 incepând cu orele 9 avem intâlnire cu ministrul justiției si printre alte subiecte avem in discutie si acest aspect.

Pentru această dată ne-am propus să discutăm:

  1. plata sporului de specialist de clasă,
  2. actualizarea pensiilor militare de stat,
  3. modificarile privind salarizarea politiștilor de penitenciare,
  4. echipamentul poloțiștilor de penitenciare,
  5. aplicarea deciziei 51/2019 a ICCJ,
  6. acordarea sporului de 75% pentru activitatra in weekend si in alte zile de sărbători legale in care nu se muncește,
  7. plata sporurilor pe perioada concediilor de odihnă,
  8. legislație subsecventa legii 145/2019.