Nu dezlega calul!

Publicat în FPP

Astăzi este o zi importantă și pentru polițiștii de penitenciare, este o zi despre familie, despre cele mai importante ființe din viața noastră. Copiii!

Și cine poate ințelege mai bine importanța și rolul copiilor in viața noastră și de ce nu a societății, pentru că ei sădesc astăzi speranțe in sufletele noastre, ne șterg incrundarea după frunte la sfârșitul unei zile istovitoare de muncă….și ce muncă.

Pentru toți copiii polițiștilor de penitenciare și nu numai, urăm să crească frumos, să se bucure de tot ce este specific vârstei , iar părinților le recomandăm să se bucure cât mai mult de viață , să fie cât mai prezenți in viața lor și să petreacă timp de calitate cu aceștia.

Vorbind de speranțele pe care copiii le sădesc in sufletele noastre nu putem să lăsăm aceste speranțe să se stingă, trebuie să le intreținem, să le dezvoltăm și odată cu ele să dezvoltăm si să creștem armonios copiii care odată vor deveni adulți , pentru că ei sunt viitorul de mâine și dacă noi tot am fost generația de sacrificiu, măcar să nu fi fost degeaba, măcar viitorul lor să fie mai bun.

Și cum copiii de azi vor deveni adultii de mâine , care vor decide viitorul , știind că deciziile importante ale societății sunt luate de oameni care vor avea sansa să conducă alți oameni , iar aceștia vor decide in functie de propriile convingeri, care sunt formate și in funcție de experientele anterioare, astăzi incercăm să construim , atât cât putem, fiindcă este doar o picătură in oceanul propriilor conștiințe și le transmitem colegilor părinți că isi pot sprijini copiii să se dezvolte armonios folosind poveștile terapeutite, un mod plăcut și constructiv in relaționare cu ei.

Astăză, fiind Ziua Copilului, dă frâu liber copilului din noi și vă prezentăm un model de poveste care poate fi prezentată și apoi morala poate fi explicată copilului.

Cu siguranța că sunt copii care vor intelege din prima , cum de altfel pot exista adulți care nu vor intelege nici acum:

„Odată un cal a fost legat și se tot plângea ca cineva să-l dezlege… a venit un demon și l-a dezlegat.
Calul a intrat pe ogorul unui țăran și a început să mănânce recolta.
Proprietarul fermei s-a enervat, a luat pușca și a ucis calul.
Atunci, stăpânul calului s-a enervat și-a luat pușca și, din răzbunare, l-a ucis pe proprietarul fermei.
După aceea, soția proprietarului fermei l-a văzut și l-a ucis pe stăpânul calului.
Atunci fiul proprietarului calului s-a înfuriat groaznic și a ucis-o pe soția proprietarului fermei.
Vecinii furioși, l-au ucis pe băiat și i-au dat foc casei lui, apoi l-au întrebat pe demon:

  • De ce ai făcut toate astea?
    Demonul a răspuns: eu, doar am dezlegat calul”.
    SFÂRȘIT!