Intâlnire de lucru la ANP!

Publicat în FPP

In data de 03.06.2021 a avut loc a trei a intâlnire de lucru intre conducerea ANP și cea a federațiilor reprezentative din sistemul penitenciar.

Subiecte discutate:

  1. Directorul general prezintă succint subiectele supuse discutiilor in sedintele anterioare și modul de solutionare:
  • In cele doua intalniri au fost supuse discutiilor 19 probleme, 14 solutionate favorabil, in acord cu solicitările sindicale, 2 partial soluționate ( specialistul de clasă si procedura evaluărilor psihologice) doua nerezolvate ( decizia 51/2019 si plata sporurilor pe timpul co) si una soluționată negativ ( acordarea sporului covid din cauza lipsei legislatiei).

2. Subiecte dezbătute azi:

a. Aplicarea deciziei 51/2019. Consens pentru soluționare intr-un termen de 3 luni. Grupul de lucru contureaza ideea finală pe care se va merge.

b. Plata sporurilor pe timpul concediului de odihnă. ICCJ , in luna Decembrie ,.a dat o decizie, in acord cu interpretarea sindicală, cum se publică in MOR se va aplica in tot sistemul de la acea dată.

C. Procedura de testare psihologică pentru accesul in profesie. După dezbateri a fost acord pe:

  • Avizul pozitiv are 12 luni de valabilitate,
  • Avizul negativ are 4 luni de valabilitate,
  • Se testeaza experimental descentralizarea testărilor, acestea urmând să se facă la fiecare penitenciar, prin psihologii de penitenciar, se va alege un examen in cursul acestui an,
  • Se va constitui un grup de lucru pentru revizuirea profilului psihologic pentru posturi, in prezent avem profil de functiile de agent, ofiter executie, ofiter conducere,

d. Examen pentru ocuparea functiilor de directori de penitenciare. In prezent sunt 34 de functii ocupate prin imputernicire, se mai vacanteaza 2, in total 36. Competenta apartine MJ insa se vor organiza intr-un timp foarte scurt.

e. Plata sentintelor la Penitenciarul Botosani.in proces cu Novo Legis. Pentru dosarul 645 primele doua transe in Septembrie si Octombrie 2021, pentru dosarul 2605, primele doua transe in luna August.

f. Aplicarea prevederilor AC , conditii de muncă si formare profesionala- se va oferi detaliat la o solicitare scrisa, subiectul fiind amplu.

g. Rediscutarea conditiilor in care se desfasoară dialogul social. Presedintii federatiilor reclamă modul rigid , dar mai ales cum inteleg unii directori implementarea recomandărilor directorului general , fiind câteva cazuri de directori foarte rigizi care dorind să demonstreze directorului general că se aliniază cerintelor , in modul in care ințeleg, au limitat dialogul social si au stabilit reguli ridide si negale in aplicarea unor recomandări, exemplu fiind directorul Penitenciarului Giurgiu care are o abordare rigidă in privința orelor suplimentare și acordarea majorărilor salariale.

Pozitia directorului general exprimată este de flexibilitate , atât in dialog cât și in aplicarea recomandărilor , acestea aplicându-se doar cu respectarea cadrului legal.

Orele suplimentare, la nivel de sistem, sunt in scădere, nu există o presiune din partea ANP ca acestea să nu fie băgate in plată, justificat, recuperările se dau fară afectarea siguranței detinerii si misiunii unității, acolo unde se poate. O astfel de abordare este si pe acordarea majorărilor salariale, nu trebuie să existe abordări duse la extreme.

h. Procedura de mutare a agentilor si ofiterilor:

  • Maine se discuta mutarea ofiterilor,
  • Pana pe 07.06.2021 se declanseaza procedura de mutare a agentilor.

i. Situatia orelor suplimentare si stadiul efectuarii co. Orele suplimentare sunt in scadere, se poate acorda restantele la co, care sunt si din anii 2019.

j. Pontajul in cazurile concediilor medicale. Nu se ponteaza uniform in sistem. Se va da un grup de lucru pentru o solutie.

k. Accesul angajatilor cu telefoane mobile in unitati, zona administrativă. E in analiză.sunt premize mari pentru aprobare.

Concluziile intâlnirii- actorii implicați au concluzionat că abordarile sunt potrivite, comunicarea se poate imbunătăți in timp, iar in cazurile punctuale din teritoriu, directorul general va interveni la solicitarea noastră, dacă nu există consens.