Sedintă a consiliului de conducere din A.N.P.

Publicat în FPP

In data de 11 06 2021 a avut loc sedinta consiliului de conducere din Administratia Nationala a Penitenciarelor. Subiecte pe ordinea de zi:

  1. Analiza funcțiilor din ANP pentru procedura de mutare agenti. Au fost identificate 6 functii la SPED care vor fi scoase la procedura de mutare.
  2. Analiza propunerilor de avansare in grad la Execptional.

Au fost inaintate 638 de nume de angajati care indeplinesc conditiile stagiului minim in grad, agenti si ofiteri, din care 624 au avut avize pozitive, restul au fost avizate negativ de către unități. 407 avize pozitive pentru agenti, din care 383 se afla la prima avansare la exceptional , sau la a doua propunere de avansare, restul la a 3 a , sau a 4 a propunere de avansare.

Cele 407 de propuneri au fost validate in cadrul sedintei, celelalte 24 de propuneri se vor discuta la 1 Decembrie 2021.

Federatia Politistilor de Penitenciare a sustinut avansarea tuturor la acest termen pentru ca sunt putine mijloacele de motivare ale angajatilor si aceasta procedura a fost suspendata vreme de 2 ani.

Avansarea ofiterilor la exceptional.

Au fost trimise 231 de situatii, 209 au fost avizate pozitiv , din care 194 sunt la prima abansare , sau la a doua propunere de avansare la exceptional si se valideaza. Restul sunt la a 4 a , sau la a 5 a avansare la execeptional.

S-au dezbatut nomial cele 3 situatii care se afla pentru a 4 a , sau a 5 a oara si s-au aprobat doua ( cei in cauza avand o vechime de peste 22 de ani in activitate) , cel de al treilea caz avea doar o vechime de 13 ani si deja este la gradul de comisar, cu o varsta de 35 de ani ( sef tura ), iar directia de specialitate a informat ca a avut si evenimente deosebite pe tura sa.

S-a facut o analiza a gradului de promovabilitate pe corpuri, practic sunt incadrati 8000 agenti si 4000 ofiteri, iar raportul de avansare la exceptional a fost de 1/3.

3. Mutari in interesul serviciului-7 situatii, 6 aprobate, 1 respinsa.