Federația Politiștilor de Penitenciare- protest la Cotroceni!

Publicat în FPP

In această zi , Federatia Polițiștilor de Penitenciare, alături de sindicatele afiliate CNS Cartel Alfa, a protestat la Cotroceni.

Activitatea a fost proiectată a se desfășura cu 1000 de protestatari, din păcate autorizația a fost eliberată pentru 100 de persoane, sens in care si Federația Polițiștilor de Penitenciare a trebuit să se reorganizeze și astăzi a fost reprezentată de Sindicatul Equitas din Penitenciarul Târgșor.

Revendicările de azi au ținut de aplicarea la nivel național a angajamentelor luate de România in contextul european pentru aplicarea Pilonului European al drepturilor sociale și exercitarea , de către presedintele României, a dreptului constituțional de mediator intre instituțiile statului și intre instituțiile statului și cetățenii săi, pentru că există un conflict social intre reprezentanții puterii și cetățeni in privință drepturilor ce decurg din reaua credință in aplicarea legislației muncii.

Federația Polițiștilor de Penitenciare, cea mai noua federație inființată , reusește intr-un timp foarte scurt să se facă simțită in zona dialogului social și a reprezentării membrilor de sindicat și in mai putin 1 an de zile reuseste:

  1. Infiintarea juridică,
  2. Obtinerea reprezentativitatii la nivel de sector de activitate,
  3. Semnarea ca parte in Acordul Colectiv,
  4. Afilierea la cea mai puternica confederatie sindicala, Cartel Alfa,
  5. Obinerea postului de membru titular in comisia de dialog social a Ministerului Justitiei etc și abia suntem la inceput de drum.

Nu ne-am abatut si nu ne abatem de la obiectivele pentru care membrii de sindicat ne-au girat cu incredere, si unul dintre obiective este reprezentarea cu buna credinta, drept pentru care si astazi am fost in stradă, să le reprezentam intetesele.

Am fost și suntem o alternativă viabila in sistemul penitenciar.