Ședintă lunară la ANP!

Publicat în FPP

Sedintă lunară la ANP.

In data de 15.07.2021, incepând cu orele 13, a avut loc intâlnirea dintre conducerea Administrației Naționale a Penitenciarelor și reprezentanții federațiilor reprezentative.
Subiecte:

 1. Informare generală:
 • concursuri de top management. La jumătatea lunii August 2021 va debuta examenele pentru directori generali adjuncți, directori de direcție, directori de unitate.
 1. Psihologia personalului- s-au făcut câțiva pași ( avizul negativ 4 luni, cel pozitiv 12 luni) se va continua analiza activitătii acestui serviciu și se vor găsi solutii de imbunătățire,
 2. Accesul cu telefoane mobile in administrativ. Este in lucru, s-a cerut puncte de vedere de la unități, se centralizează si se va lua o decizie.

Subiecte pe ordinea de zi :

 1. Repartizarea elevi Targu Ocna- incă nu s-a făcut, urmeaza după procedura de mutare.
 2. Imputernicire ofiterilor care nu au 3 ani vechime. După o numire de 2-3 luni prin DZU si in cazul in care confirmă, se poate face imputernicirea. Dacă directorii isi asumă sa-i numească prin DZU trebuie să și-i platească.
 3. Plată sentințe- se plătesc in transe. Trebuie transmise la ANP , punctual, dacă mai sunt cazuri, pentru analiză.
 4. Acordarea spor, tbc si hiv in mod unitar , la nivel de sistem ca să nu mai fie probleme- trebuie avute in vedere abordari diferite in functie de regimul de executare. Se ia in lucru.
 5. Schimbarea ordinelor pentru schimbare, mutare polițiștilor de penotenciare. Unii directori / presedinti nu sunt obiectivi la departajare- se au in analiză.
 6. Decont stomatologic pensionari- in lege se prevede decontarea # se va verifica HG.
 7. Deschidere drepturi de pensie politisti de pensionare- sunt unele probleme in unităti- se analizeaza,
 8. Procedura decontare transport- unitatile isi fac propriile reglementari, director verifica kilometrajul celor care solicită decontarea.
 9. Aplicarea Deciziei 51/2019 – directorul general să găsească solutii pentru deblocarea dialogului in cadrul grupului. Pozitia reprezentantilor ANP in cadrul grupului e că decizia se aplica, cea a reprezentantilor sindicali e ca nu se aplica. S-a discutat tehnic , se vor continua discutiile in grup.
 10. Procedura de mutare versus procedura de detasare in interesul serviciului- sunt paralele si procedura de mutare in interesul serviciului creză inechităti- se va reglementa.
 11. Masuri de relaxare covid- propunere : renuntarea la termometrizare si la completarea declaratiilor zilnice. Pozitia ANP- nu trebuie sa se completeze zilnic, ci doar la intoarcerea din concediu, daca s-a părăsit garnizoana. Se analizează propunerea de renuntare la termometrizare.
 12. Aspecte implementate ca urmare a discutiilor:
  A. Dialogul social- a fost reglementată,
  B. Situatie ore suplimentare- 150.000 ore nerecuperate si concedii restante 2019- 42.310 zile , 2020- 63.439 zile. Se va implementa un mod mixt prin care să se bage si ore suplimentare in plata si sa se dea și concedii.
  C. Accesul cu telefoane mobile- in lucru , s-a cerut punct de vedere de la unitati , urmând a se lua o decizie