Adevărul nu este bunul nimănui!

Publicat în FPP

” Adevărul nu poate fi bunul nimănui. Adevărul nu poate fi distribuit ca o favoare , dar poate fi impus. El este mai presus decât orice lege sau entitate care poate, sau nu, constata existența sa”.

Decizia 893/ 20.08.2021, cea mai controversata decizie de director general , care va lua la supercontrol cererile de pensionare pe motiv de Apt Limitat, incepând cu data de 23.08.2021, nu ar fi fost posibilă dacă unii nu se făceau că nu văd profunda ilegalitate si imoralitate. Dar asta e, jocul e in miscare, interesele le știm , personajele iși joacă rolurile, noi ne menținem calea dreaptă. Aflăm , fără de mirare, că ” aproape unanimitate” de Joi, deja iși va ataca in instanță propria monstruozitate de decizie pe care, in data de 19.08.2021, a girat-o.

Nu- i frumos jocul? 🤣🤣🤣🤣🤣.

Dar cum e să te joci cu dreptul legal al 13.000 de angajați , mințând că deja 1000 abuzează de lege, când in fond, până la această dată sunt doar 264 de angajăti care sunt evaluati apt limitat de către o comisie medico- militară și niciunul dintre acestia nu a fost dovedit de către ANP ca incălcând legea?

Greșeala demersului este dat de faptul că se lucrează pe efect și nu pe cauzele care il generează.

” Gândirea miraculosului Copernic a diferențiat net adevărul de bunul simț . A putea să ajungi la ideea că nu soarele răsare și apune , ci pământul răsare și apune , inseamnă negarea vederii concrete in numele vederii abstracte, mai aproape de adevăr. Gândirea abstractă are ca scop aflarea adevărului concret. Bunul simț se află in contradicție cu starea cosmică . Bunul simț nu este interesat de adevăr , ci de așezarea in adevăr . Adevărul nu are bun simț . El se are numai pe sine și este indiferent” , spunea Nichita Stănescu.

Noi spunem că, mai devreme , sau mai târziu, adevărul va ieși la iveală și atunci toti vor intelege mizele din spatele jocurilor.

Ar fi interesat de aflat despre cei care generează jocuri, in timpul jocului, cât trimestre de 50% au și câte Apt Limitat au in buzunarea!

După ce s-au pus la adăpost , jocătorii schimbă regulile jocului invocând necesitatea respectării legalității și moralității.

Conceptul de Dreptate a fost și este cel mai uzitat termen de către cei care dețin puterea și nu de puține ori , in spatele bunelor intenții declarare , s-au ascuns de fapt cele mai nocive actiuni.

O vorbă spune: ” Nu dărma nimic, dacă nu pui nimic la loc”.

Drepturile pentru care se luptă sindicatele de ani de zile, nu că nu sunt imbunătățite ( vezi Decizia 51/ 2019 a ICCJ, plata corectă a co etc) ci sunt atacate , decimate.

Invocând dreptarea , cei care dețin puterea, de fapt impun „propria dreptate”, situându-se deasupra legii pentru că ei nu respectă legea, ei doar impart dreptatea, invocând legea.

Exemplele de justițiari autointitulați sunt multiple, ultimul fiind si directorul de la Giurgiu care, ca să arate cât de corect este in aplicarea legii, s-a răfuit cu proprii directori adjuncti in sedintă, când a impărțiti 50% , instaurând propriile reguli, reguli care, așa cum e trendul , l-au exclus, astfel că , in timp ce nu a acordat 50% unor angajati pe motiv că au mai primit anul trecut, unei persoane foarte apropiate, secretara domniei sale, care se află numai prin medicale, i-a acordat pentru activități desfasurate in anul 2018. Ce-i drept , in fond , si-a respectat regula impusa prin care trebuia sa nu ia cei care au mai luat in 2020, cea in cauza a luat pentru activitati pe anul 2018.

Ca si in cazul majorarilor de 50% pentru unii care erau in mod vizibil favorizati, si acum, am sesizat ANP . Suntem convinsi că , la fel ca si la sesizările trecute in care reclamam că unora li se crează conditii favorabile de pensionarea cu complicitatea ANP, cercetarea și răspunsul ANP , fiind vorba de oamenii lor, sunt previzibile. Stați că să vedeți, e ceva, dar de fapt, bla, bla…………, iar ,apoi , directorul general vrea , in solidar, pentru starea actuala a sistemului , și sindicatele , care chipurile nu au făcut nimic, să răspundă.

Dacă există o starea necorespunzătoare a sistemului aceasta a fost generată și intreținută de ȘEFII din ANP și penitenciare.

Acesta e un mic exemplu de cum se imparte dreptatea de către oamenii puterii, exemplele sunt numeroase și evidente, mult prea evidente ca să mai creadă cineva in bunele intenții.

Așadar, ideea promovată precum că nu a fost găsit nici măcar un motiv de ilegalitate este falsă. In fond, din punctul nostru de vedere, decizia fusese luată inainte de sedinta din 19.08.2021, intâlnirea a fost doar un demers impus de procedura consultării.

Ne mentinem convingerea pentru că in cadrul intâlnirii directorul general nici măcar nu aflase de punctul nostru de vedere pe care i l-am inaintat in scris, conform solicitării domniei sale, probabil că nici nu prea conta .

Dacă ar fi analizat și punctul nostru de vedere și ar fi fost dispus să discutăm pe argumentele noastre, poate ar fi avut mai multe elemente in analiză.

Si demersul asta mai naște o intrebare:

Daca până acum pensionările pentru Apt Limitat au fost ilegale și in condițiile in care legislația nu s-a schimbat, care este atitudinea ANP in raport cu cei care, conform viziunii anp-iste, s-au pensionat până la data de 13.08.2021?

ANP doar constată ” ilegalitatea” , sau are de gând să facă ceva si impotriva pensionarilor?

Demersul nostru nu se oprește aici, vom uzita de toate căile LEGALE pentru a demonstra că această decizie e ilegală!