SPORUL SPECIALISTULUI DE CLASĂ!

Publicat în FPP

Revendicări sindicale aflată pe agenda Federatiei Politistilor de Penitenciare , incă de la debutul protestelor impotriva actualului Guvern, care au inceput la sfârșitul anului trecut si care au continuat pe parcursul anului 2021, a inclus si acordarea titlului de specialist de clasă pentru politistii de penitenciare, angajati ai sistemului penitenciar, aflati in coordonarea Ministerului Justitiei.

Pe parcursul negocierilor sindicale am reusit să convingem angajatorii ( Administrația Natională a Penitenciarelor și Ministerul Justiției) că avem dreptul legal la acest spor, că suntem intr-o condiție de descriminare in raport de colegii polițiști din M.A.I., care acordă acest spor de la inceputul anului 2021 , astfel că am obținut acest drept prin publicarea O.M.J. nr. 3874/C/16.07.2021 in M.O.R. nr. 734/27.07.2021, insă demersul este incomplet pentru aplicarea acestui drept in anul 2021.

Pentru acesta , in mai multe ședinte tripartide ,la nivelul Ministerului Justitiei, ultima fiind la data de 05 August 2021, s-a convenit și ministerul s-a angajat să propună suplimentarea bugetului cât și includerea unei derogări de la OUG 226/2020. prin care salariile bugetarilor au fost inghetate la nivelul lunii Decembrie 2020, insă, analizând proiectul de O.U.G. privind rectificarea bugetului de stat pe anul 2021, nu regăsim aceste prevederi.

Pentru continuarea revendicărilor noastre sindicale apelăm la toate căile legale prin care să putem duce revendicarea până la capăt , astfel că incercăm să găsim sprijin la nivelul Consiliului Economic și Social, cât și la nivel de Guvern,  pentru introducerea acestor cerinte in O.U.G. privind rectificarea bugetară pe anul 2021.