Vesți ingrijorătoare pentru sistemul penitenciar!

Publicat în FPP

Luptele dintre greii politicii crează victime. După demiterea ministrului justiției si numirea unui interimar, examenele planificate pentru directorii de penitenciare au fost suspendate. Astăzi incă doi secretari de stat din Ministerul Justiției , domnii Ursuta si Dimitriu au fost demisi de către premierul României.

Domnul Alex Dimitriu era ancorat in realitatea sistemului penitenciar fiind numit de către ministrul justitiei presedintele comisiei tripartide de dialog la nivelul sistemului penitenciar, sens in care am avut oportunitatea să lucram cu el si il putem descrie ca un om al dialogului, dedicat si profesionist.

Premierul anuntă noi demiteri, in cursul zilei de azi vor fi demisi toti prefectii si subprefectii USR-iști si va continua cu directorii.

Sperăm ca aceste lupte să nu atingă sistemul penitenciar , avem proiecte in desfășurare care ar fi să nu bine să fie suspendate.

In toată această perioada de lupte nu mai avem vesti clare despre rectificarea bugetară, despre demersul prin care politistii de penitenciare ar beneficia de sporul Specialist de clasă.