Câteva intrebări pentru care viitorul ne va oferi răspunsuri!

Publicat în FPP

Administrația Națională a Penitenciarelor a transmis spre consultare proiectul de decizie a directorului general privind modificarea sistemului de creditare a detinutilor. Din lecturarea proiectului intelegem că deținutii care se vor vaccina vor primi 40 de credite, mai mult decat creditarea pentru un an de scolarizare. De asemenea, stim că se fac demersuri ca acestia să beneficieze si de tichete.

De anul trecut si pâna la inceperea verii din anul asta, in Romania, a fost o adevărată isterie raportată la coronavirus. A inceput campionatul mondial de fotbal, jocurile olimpice și sezonul estival așa că virusache a luat o bine meritată vacanța după efortul depus pentru isterizarea intregii lumi.

Odihnit fiind si terminându-se cele de mai sus mentionate virusache este anunțat de oficialități că se va intoarce la muncă si nu asa ci deghizat in Delta, sens in care apar unele intrebări pentru care viitorul va oferi cele mai autentice răspunsuri:

  1. Vor fi obligați polițiștii de penitenciare, sub amenințarea pierderii locului de muncă, să se testeze de 4 ori pe lună?
  2. Vor fi obligați polițiștii de penitenciare să se vaccineze, sub amenintarea că isi vor pierde locul de munca?
  3. Există presiuni ca stocul de vaccinuri să fie lichidat?

Din punctul nostru de vedere un act medical trebuie să fie consecutiv exprimătii vointei pacientului/ celui vizat.

Vaccinarea, ca act medical, trebuue consimțit de către pacient!

Din ce se observa, toate miscarile conduc spre concluzia că exprimarea vointei, in cazul actului medical , este condiționat prin constrângere!