Intâlnire intre conducerea ANP și cea a federațiilor reprezentative!

Publicat în FPP

In data de 23 Septembrie 2021, incepând cu orele 10, la sediul Administrației Naționale a Penitenciarelor , va avea loc ședinta lunară dintre conducerea A.N.P. și cea a federațiilor reprezentative din sistemul penitenciar.

Federația Polițiștilor de Penitenciare a propus ca subiecte pentru ordinea de zi:

1. Stadiul implementării decizie privind palta sporurilor pe timpul efectuării concediului de odihnă.

La intâlnirile anterioară s-a convenit, având in vedere decizia ICCJ ,care prevede plata sporurilor pentru politistii de penitenciare si pe timpul efectuării concediului de odihnă, să se inceapă plata corectă a salariului pe timpul concedului de odihnă, de la data de 01.09.2021, prin act administrativ al directorului general al ANP și să nu se mai astepte publicarea decizie ICCJ in MOR. Suntemk deja trecuti de jumătatea lunii Septembrie si decizia asumată verbal nu s-a materializat intr-o decizie scrisă.

2. Stadiul implementării Titlului Specialist de Clasă.

La intâlnirile anterioare avutwe cu ANP si MJ s-a convenit asura pasilor care trebuie făcuiti pentru punere efectivă in plată a acestui spor. Intre timp am rămas fără ministrul justuitiei si echipa cu care s-a purtat negocierile si nu mai avem nicio informatie asumată din această zonă.

3. Stadiul implementării deciziei 51/2019 a ICCJ care prevede ca la munca egala trebuie acordata o remuneratie egala.

Au fost cateva intalniri in care nu a existat consen ci doar o vointa a ANP de a duce lucrurile in zona pe care si-o doresc si de aici lucrurile s-au blocat si inghetat. Problema treneaza de la inceputul anului 2020, fiind predata de la un mandat la altul intre directorii generali. Tragerea de timp profita doar angajatorului.

4. Situatie evolutiei pandemice in sistemul penitenciar, proiecte de decizii ce se vor aplicate.

Pe surse se aude ca ANP intentioneaza sa forteze testarea saptamanala a angajatilor si vaccinarea. Mai mult, zvonurile sunt ca testarile vor fi suportate de catre angajati si ca unele dispozitii, daca nu sunt respectate, va afecta relatia de munca. Nu avem nicio informatie oficiala in acest sens, nu se observa o transparenta in gestionarea acestor informatii.

5. Situatia concursurilor privind incadrarile in sistemul penitenciar ( starea concursurilor declansate, suspendate , proiectate.

Tot pe surse aflam ca ANP intentioneaza sa declanseze mai ulte concursuri in acest an bugetar, cel putin in zona reintegrarii, fata de cele anuntate.

Nu ar strica mai multa transparenta si poate ar fi bun un bilant din care sa rezulte stadiul incadrarii in sistem ca o suma a tuturor miscarilor de personal ( iesit din sistem-incadrata- procent existent-procent necesar).