Plata corectă a salariului pe timpul concediului de odihnă!

Publicat în FPP

După ani de dezbateri și contre, in această zi, prin decizia actualului director general al Administrației Naționale a Penitenciarelor nr.997/ 28.09.2021 , ANP se recunoaște infrântă de către sindicate și asta după o luptă asiduă susținută și intreținută in mod artificial și fără temei juridic de către Direcția Juridică din ANP.

Au fost necesari 3 ani de lupte, o decizia a ICCJ si aproximativ 240 de procese civile pe această temă, pierdute de Administrația Națională a Penitenciarelor, sub bagheta Maestrului de la Direcția Juridică.

Pentru trecut mai rămâne in dezbatere problema prejudiciului cauza de o interpretare juridică futuristă, iar dacă ne raportăm la un onorarii minim impus de barouri prejudiciul adus ANP ar fi de aproximativ 57. 600 de ron, bani care ar trebui recuperați cumva.

Ca o concluzie optimistă: Bine că intr-un final s-a indreptat o mare nedreptate, pentru trecut , adică de la 31.08.2021, 3 ani inapoi , păgubiții pot cere indreptarea situației doar in instantă.

Acesta e doar un exemplu de incăpătânare vădită , impotriva tuturor evidențelor , care conduce la prejudicierea, atât a angajaților, cât și a instituției, prin plata sumelor datorate cu titlul de cheltuieli de judecată.

Sunt convins că si pe interpretarea și aplicarea Deciziei 51/2019 a ICCJ , peste ceva timp , vom fi in aceași situație.

Este o chestiune legată doar de timp!