Sedintă MJ!

Publicat în FPP

In data de 09.11.2021 a avut loc sedinta comisiei mixte de dialog social constituita la nivelul MJ. Sedinta a inceput cu prezentarea participantilor, fiind o echipa noua din partea MJ. Ordinea de zi:

 1. Stadiul implementarii sporului privind specialistul de clasă. Este buget alocat insa trebuie o OUG de deblocate a salariului inghetat la Decembrie 2020. MJ a facut propunere catre MF ca sa fie inclusa la data fostei rectificari dar fostul guvern nu a dorit altceva decat suplimentare de bugent pentru drepturi existente in plata. Sindicatele solicita urgentarea acordorii acestui drept si deblocarea salariului inghetat la Decembrie 2020.
  Sindicatele solicita MJ sa-si asume o abordare ca la MAI. Se asteapta un raspuns asumat din partea ministrului.
 2. Stadiul concursurilor de directori de penitenciare- ramâne suspendat pană la numirea unui ministru titular.
 3. Stadiul aplicarii Deciziei 51/2019 a ICCJ. Se lucreaza la nivel de ANP. Sunt 157 de tipuri de finctii. 120 de functii in unitati si 50 in ANP. Au fost centralizate 91 de tipuri de posturi care pot fi diferentiate pe 3 trepte, 34 functii in dsdrp care pot fi diferentiata pe 3 niveluri. In perioada urmatoare se fac analiza in DEA si restul iar la final se negociaza cu sindicatele. Saptamana viitoare se va organiza o intalnire cu sindicatele. Se mai asteapta informatii de la structuri.
 4. Analiza activitatii directiilor de specialitate din cadrul ANP- s-au analizat implicatiile acestor directii si suprapunerile de sarcini, s-a facut o analiza si directiile de specialitate fac indrumare , coordonare, control iar DIP va face control si e singura care poate sesiza comisiile de disciplina.
  Se va lucra la imbunatatire activitatii acestor directii.
 5. Propunerea de acordare a 10 zile co suplimentare pentru personalul care lucreaza in contact direct cu ppl- se poate face doar modificand OMJ, se reia cu ministrul titular.
 6. Modificare statut politisti de penitenciare –
  Exista un grup de lucru si se vizeaza cariera profesionala, raspunderea disciplinara , patrimoniala etc.