Rămâi OM oriunde te poartă drumul vieții !

Publicat în FPP

Nu te costă nimic să saluți , incapând agentul din pc 1si continuând cu angajatul din cel mai indepărtat colt al instituției pentru că asta este o minimă dovadă a educației si a bunului simț.

Indiferent de categoria profesională , fie că vorbim de agent, ofiter , sau personal civil, fiecare are rolul si importanța lui in cadrul unei organizații, fiecare in parte merită un tratament demn.

Este interesant de aflat dacă angajații civili din Penitenciarul Mioveni se bucură de un tratament ca cel descris mai sus!

„Un barbat lucra într-o fabrică de procesat carnea.
Într-o zi, după ce a terminat programul, bărbatul a intrat într-una dintre camerele frigorifice pentru a controla ceva. Din greșeală, a atins ușa și a rămas blocat acolo.
Muncitorul , panicată, a strigat după ajutor, însă nimeni nu la auzit. Programul se terminase, iar colegii lui plecaseră acasă. După aproape cinci ore, când deja se gândea că ăsta îi era sfârșitul, paznicul fabricii a deschis ușa. Omul fusese, în sfârșit, salvat într-un mod miraculos.
Totuși, după ce și-a mai revenit, bărbatul l-a întrebat pe paznic cum a decis să deschidă ușa, desi nu făcea parte din rutina lui de seară. Paznicul i-a răspuns:
„Lucrez în această fabrică de 35 de ani. Sute de muncitori intră și ies în fiecare zi, dar tu ești unul dintre puținii care mă salută dimineața și îmi spun la revedere în fiecare seară. Cei mai mulți mă tratează ca și cum aș fi invizibil. Vorbele tale mă fac să mă simt Cineva. Azi m-ai salutat la sosire, dar seara am observat că nu te-am auzit la plecare, așa că am hotărât să inspectez fabrica, bănuind că s-a întâmplat ceva.”

Morala:

Rămâi om oriunde te poartă drumul vieţii. Respectă-i pe cei din jurul tău.
Lasă o urmă frumoasă în viața celor cu care te intersectezi.
Nu ai cum să știi ce îți aduce ziua de mâine!”