Vouchere de vacanță pentru 2022!

Publicat în FPP

Polițiștii de penitenciare pot beneficia in anul 2022 de vouchere de vacanță.

Guvernanții si-au asumat reintroducerea voucherelor de vacanță pentru personalul plătit din fonduri publice incepând cu 01.01.2022.

La finalul săptămânii trecute reprezentanții Guvernului s-au intâlnit cu reprezentanții sindicali și patronali și au convenit asupra utilității acestei măsuri care si-a dovedit eficienta in economia României, in anii trecuti.

Toți partenerii proiectului au ajuns la concluzia că este esețial ca sistemul de vouchere devacanță să continue de la 1 ianuarie 2022:

– acordarea obligatorie a voucherelor de vacanță personalului plătit din fonduri publice, în cuantum de 1.450 de lei/an/salariat;

– utilizarea voucherelor de vacanță exclusiv pe teritoriul României, la orice unitate turistică afiliată sistemului, în orice perioadă a anului;

– valabilitatea voucherelor de vacanță – un an de zile de la emitere;

– emiterea voucherelor de vacanță exclusiv pe suport electronic;

– menținerea facilităților fiscale pentru voucherele de vacanță acordate (deductibilitate șiscutirea de la plata contribuțiilor sociale obligatorii în cuantum de 6 salarii minime).

Legiferarea ar trebui să vizeze o perioadă de minim 5 ani, cu alocarea anuală a sumelor de la bugetul de stat. O asemenea decizie, pe termen lung, va asigura continuitate și predictibilitatII.