Acționăm metodic pe toate planurile!

Publicat în FPP

Pentru indeplinirea obiectivelor stabilite, Federația Polițiștilor de Penitenciare și-a stabilit o strategie prin care, cu un minim de resursă , să obtină tot ce se poate obtine in acest context, astfel că:

I. In această zi presedintele Federatie Politistilor de Penitenciare, alături de presedintele FSANP si FSSP, a avut o intâlnire cu ministrul justitiei dl. Cătălin Predoiu si doi consilieri ai ministrului, dintre care unul cu o bogată experientă in sistemul penitenciar, dl. Tiberiu Ungureanu, fost director general al ANP.

In cadrul intâlnirii au fost abordate următoarele subiecte:

 1. Subiecte care necesită o abordare imediată:
  A. Aplicarea legii 153/2017,
  B. Actualizarea pensiilor militare.
 2. Alte revendicari care vor fi priorizate imediat, cu inceperea anului viitor:
  a. Majorarea normei de hrana si echipare la valoarea anului 2021,
  b. Semnarea acordului colectiv,
  c. Semnarea OMJ privind acordarea 75% pentru parintii in cazul scolii on-line,
  d. Acordarea sporului covid pentru angajatii din penitenciare,
  c. Modificarea statutului politistilor de penitenciare si legislatie subsecventa,
  d. Eliminarea problemelor de la SPP privind testarea psihologica a candidatilor.

Referitor la subiectele de la punctul 1, Ministrul Justitiei a afirmat că va avea aceeasi pozitie ca a ministrului MAI, sens in care polițiștii de penitenciare nu vor fi lasați in urmă, in cazul in care coaliția de guvernare hotărăște cu privire la o nouă abordare fata de cea din OUG.
Revendicarile de la punctul 2 vor fi discutate si analizate cu consilierul M.J. dl. Tiberiu Ungureanu, incepând de luna viitoare.

II. In paralel, pe plan local, liderii Federatiei Politistilor de Penitenciare, au intâlniri cu parlamentarii partidelor de la guvernare cu scopul de a convinge coaliția să aplice legea 153/2017 si sa actualizeze pensiile militare, astfel că vicepreședintele FPP a avut intâlniri la Botosani cu reprezentanții PNL.

In urma discuțiile purtate cu liderii formațiunilor politice la nivel local, aceștia păreau să cunoască situația personalului din apărare si siguranța nationala, promițând delegației noastre că vor sprijini acțiunile și vor duce mai departe doalentele cu care se confrunta sistemul de apărare.

Nu ne oprim aici, continuăm seria consultărilor si pe data de 23.12.2021 vom fi in stradă.