Marți- intâlnire la M.J. !

Publicat în FPP

Ministerul Justiției reacționează intr-o timp relativ scurt la solicitarea de intâlnire a celor 4 organizații sindicale reprezentative din sistemul penitenciar și ne invită la intâlnire, Marți, 18.01.2022.

Suntem conștienți că revendicările noastre nu pot fi soluționate izolat de către ministrul jusțiției, insă, cunoscându-ne complexitatea activităților pe care le desfăsurăm, faptul că poziția de ministru al justiției ar trebui să fie pro asumare a legilor aflate in vigoare, cum este Legea 153/2017, dorim să-l putem convinge să ne fie aliat in aceste demersuri și să susțină revendicările noastre atât in Guvern cât și in cadrul cualiției de guvernare.

Românii ar trebui să renunțe la mentalitatea tipic românească ( ” e bine că avem un serviciu; e bine că de bine , de rău, avem un salariu etc”) pentru că angajatorii nu ne tratează după acest principiu, ci cer pe zi ce trece mai multă muncă și mai multă implicare, sens in care, având in vedere scăderea drastică a nivelului de trai , prin creșterea alarmantă a utilitătilor ( energie electrică, gaze , apă-canal etc) ar trebui să se implice mai mult in revendicarea unui nivel de trai decent.

Traversăm o perioadă in care inflația este cea mai crescută din ultimii 15 ani, așa că cifrele care compun salariu nu reflectă posibilitatea de a asigura un coș de alimente și un trai decent.

Uniunea Europeană are in dezbatere implementarea unui salariu minim european, prin care se dorește eliminarea sclaviei in muncă și asigurarea unei vieți decente pentru membrii U.E. in timp ce Guvernul României nu este capabil să-si respecte propria lege prin care se dorea stabirea unei salarizări decente in România.

Dacă un cetățean al Statului Român nu respectă legea suportă consecințe, insă daca reprezentanții Statului nu respectă propria lege nu suportă nicio consecință .

Dacă ei nu sunt dispuși să respecte legile tării noi suntem datori să-i obligăm și să le reamintim că sunt in slujba noastră.

Așadar, e timpul să strangem rândurile , noi cei din structura de apărare am facut-o, insă e bine să fim cât mai mulți, ca să fie un impact major.