Trepte de salarizare in ANP!

Publicat în FPP

Săptămâna aceasta in cadrul intâlnirii cu reprezentanții Ministerului Justiției, Federația Poloțiștilor de Penitrnciare a solicitat ministerului de resort asumarea unor decizii prin care să se diminueze impactul major al neaplicării legii de salarizarea 153/2017 in forma și etapele asumate.

Printre soluțiile propuse de către Federația Polițiștilor de Penitenciare se află și aplicarea Deciziei 51/2019 a ICCJ care, după felul in care s-au intâmplat lucrurile, nu a reprezentat o prioritate pentru conducerea sistemului.

Urmare acestei intelegeri de la nivelul M.J. lucrurile au inceput să intre intr-un ritm al normalitătii și sperăm ca cel târziu la sfârșitul lunii Februarie să avem acest proces de analiză și consultare inchis.


In data de 21.01.2022, incepând cu orele 11.00 a avut loc sedinta grupului de lucru privind aplicarea deciziei 51/2019 a I.C.C.J. In cadrul intâlnirii au fost analizate si s-a decis cu privire la functiile din:

 1. MSU

Of- 1 treaptă,


2 .SSM
Unităti
Of- 1 treapta,
ANP of- 2 trepte

 1. DPCTMP
  Unităti
  Of- 2 trepte
  Ag- 1 treaptă.
  ANP
  Of- 3 trepte
 2. I.C.
  Unitate- of- 1 treaptă,
  Anp- of- 1 treapta
  Ag- 1 treapta
 3. Serviciul Cabinet a rămas in divergenta cu sindicatele, sefa serviciului dovedintă inflexibilitate, sustinand:
  Unitati- of- 1 treapta,
  Ag arhiva- 1 treapta,
  Ag secretariat- 2 trepte( divergenta).
  Anp
  Of- 2 trepte- divergenta
  Ag – 2 trepte- divergenta,
 4. DMRU
  Unitati of – 1 treapta,
  Ag- 2 trepte
  Anp of- 1 treapta
  Ag mobilizare- 1 treapta,
  Ag – 2 trepte
  Unele functii de of- 2 trepte,
  7 I.T
  Unitati si ANP
  Of- 1 treapta
  Ag- 1 treapta
 5. DJ
  Unitati si ANP
  Of- 1 treapta
 6. Cooperare si programe
  Of si ag- 1 treapta,
 7. DRS
  Unitati si ANP
  Of- 2 trepte,
  Ag si preot- 1 treapta.

Funcțiile din operativ au fost discutate la sfârșitul anului trecut si am avut consens.

Solocităm directorului general al ANP să isi exercite prerogativele funcției si să dispună conducerii DEA si Medical să nu mai tergiverseze , să se aplece cu seriozitare pe analize și să vină cu solutii acceptabile in grupul de lucru intr-un termen cât mai scurt.

2019- 2022 considerăm că este un termen enorm de mare pentru analize și reorganizare și considerăm că sindicatele au manifestat o foarte mare toleranța pentru acceptarea acestui termen cât si flexibilitate in cadrul grupului de lucru.

Așadar, sfârsitul lunii Februarie 2022 este termenul nostru pentru inchiderea acestui demers care s-a intins neavceptabil de mult si im sfarsit angajatii sistemului penitenciar se vor bucura de decizia CCR si ICCJ care spune că la muncă egală trebuie o remunerație egală.