Viziuni prioritare ale d.g.pentru anul 2022!

Publicat în FPP

Directorul general al A.N.P. , in cadrul bilantului anual sustinut ieri de o unitate penitenciară, a subliniat care sunt obiectivele strategice ale ANP pentru anul 2022, cât și obiectivele operaționale.

Obiective Strategice:

  1. Prevenirea Covid in mediul penitenciar, atât in rândul deținuților cât și a personalului sistemului penitenciar,
  2. Imbunătățirea infrastructurii ți mentierea celei acceptabile.

Obiective operaționale:

  1. Prevenirea suicidului in mediul penitenciar,
  2. Reducerea costurilor la plata utilităților,
  3. Indeplinirea dispozițiilor șefilor ierarhici.

De asemenea, d.g. a dat asigurări că nu sunt probleme cu bugetul pentru salarizarea din anul 2022, insă sunt ceva probleme la capitolul bunuri si servcii insă are garantul Ministerului Justitiei ca sistemul penitenciar nu va rămâne fără bani si , trepate, in funcției de nevoi, sumele vor fi alocate.

Unitățile penitenciare trebuie să se preocupe de valorizarea la maxim a spatiilor din interiorul penitenciarelor pe care il poate oferi fără chirie, conform deciziei d.g. al A.N.P. care a fost publicată in M.O.R.

Personalul din sectorul operativ va intra intr-un program amplu de pregătire la saltea, prin care toti angajatii din operativ vor dobândi tehnici de autoaparare.

Analizând Planul de management al ANP, nr. 20730/07.01.2022 observăm că acesta incepe cu construirea de noi pușcarii (dacă fiecare dg ar fi construit măcar o puscarie , la câte asumări au fost făcute prin Planurile de management, cred că până acum fiecare detinut avea propria inchisoare) și continuă indraznet cu echiparea intregului personal cu uniforme de oraș.

Aceste obiective au fost rostogolite de la un mandat la altul, sens in care vor monitoriza de aproape realizarea lor.