Protest in București, mâine, 02.02.2022!

Publicat în FPP

Angajații din poliție, penitenciare și militarii rezerviști ies din nou în stradă.

Miercuri, 02.02.2022, ora 10:00, proteste la București, în fața Guvernului cu deplasare spre Parlament, prin fața Ministerului Administrației și Internelor (MAI).

În data de 02.02.2022, începând cu ora 10:00, angajații din poliție penitenciare și militarii rezerviști declanșează proteste în fața Guvernului României. Protestele vor începe la Guvern (Piața Victoriei), iar după o oră protestatarii se vor deplasa pe jos spre Parlament (Piața Constituției), cu oprire de 30 de minute în fața Ministerului Administrației și Internelor (MAI).

Angajații și pensionarii din poliție, penitenciare și armată cer:
• aplicarea în integralitate a legii salarizării unitare (Legea nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice);
• actualizarea pensiilor militare conform prevederilor Legii nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat, așa cum a fost adoptată în forma ei inițială.

Angajații din poliție, penitenciare și armată nu solicită majorări de salarii sau pensii, ci solicită respectarea legilor, așa cum au fost adoptate în Parlament, de către aceleași partide politice care formează actuala coaliție de guvernare (PSD-PNL-UDMR). Practic, politicienii trebuie să-și respecte deciziile și să elimine arbitrariul și discriminarea în ceea ce privește aplicarea legii salarizării și pe cea a pensiilor militare.

Organizațiile sindicale au transmis amendamente la legea bugetului de stat pentru anul 2022, care să facă posibilă respectarea legii și eliminarea discriminărilor pentru personalul și pensionarii din sectorul de apărare, ordine publică și securitate națională.

În data de 31.01.2022, într-o întâlnire cu președinții sindicatelor din poliție și penitenciare și reprezentanții rezerviștilor militari, președintele PNL, Florin CÎȚU, a dat asigurări că revendicările acestora vor fi discutate în cadrul coaliției de guvernare.

Sindicaliștii și reprezentanții militarilor rezerviști au inițiat demersuri în vederea stabilirii unei întâlniri cu președintele PSD, Marcel CIOLACU, pentru a-i cere implicarea în rezolvarea revendicărilor celor peste 500.000 de angajați și rezerviști din sectorul de apărare, ordine publică și securitate națională.

Ce nu vor ințelege politicienii niciodată e că jurământul depus e pentru țară, nu pentru ei. Așa a mai crezut și unu până pe 25.12.1989.

JURĂMÂNTUL MILITAR – LEGĂMÂNTUL SACRU FAŢĂ DE ŢARĂ

“Eu…. jur credinţă patriei mele, România.
Jur să-mi apăr ţara, chiar cu preţul vieţii.
Jur să respect constituţia, legile ţării şi regulamentele militare.
Aşa să-mi ajute Dumnezeu! ”