Ședintă la Administrația Națională a Penitenciarelor!

Publicat în FPP

In data de 10.02.2022, incepând cu orele 10.30, la sediul ANP, a avut loc sedinta fulger dintre conducerea ANP si conducerea a 3 federatii reprezentative din sistemul sistemul penitenciar. Subiecte pe ordinea de zi:

 1. Ingrijorarea cu privire la testarea psihologica, petitie a Federatia Politistilor de Penitenciare adresată conducerii ANP cu privire la neregulile reclamate fața de activitatea Serviciului Psihologia Personalului din Administratia Natională a Penitenciarelor in cadrul procesului de testare psihologică in vederea recrutării de personal, dau in cadrul procedurii de promovare prun examen. Au avut loc dezbateei tehnice, pe argumente, concluzia directorului general fiind că sunt probleme in activitatea acestui serviciu, se apleacă serios pentru remedierea lor intr-un timp relativ scurt. A fost facut un material amplu de către ANP si urmează sa fie inmânat presedintelui Federatiei Politiștilor de Penitenciare ca raspuns la petitie pentru studiere , apoi vor urma dezbateri, dacă va mai fi cazul. Au fost constatate deficiente si se vor reglementa.
  Se continua testarea pentru functiile de sef tură si sef serviciu educatie si asistența psihosociala apoi se se concentreaza toată energia pentru elaborarea profilurilor psihologice. Au fost date dispozitii clare de catre dg cu privire de ce trebuie sa fie la testare . Se vor elabora profile pentru agenti, ofiteri de executie, ofiteri de conducere( sef birou, serviciu, dir adj , dir, dir de directie, dga si dg ) .
  Dga si sefii directi au primit instructiuni clare cum trebuie sa fie profilele, iar Marti directorul general al ANP imsotit de catre o echipa se va deplasa la SPpP pentru verificari si analiza profilelor emise pentru agenti si ofiteri de executie. Nu se pot face precizări ce se intâmplă cu concursul de directori de penitenciare aflată in desfasurarea, competența si decizia este a ministrului justitiei.
  2 Grupele EOS- proiect in pilotare. A nascut multe discutii și opozitii, este in desfăsurare, se va trage o concluzie la final.
  3. Proiectul de OMJ – privind acordarea a 75 % pentru parintii care stau cu copiii acasa pe perioada covid. Proiectul e facut si trimis de ANP la MJ, se asteapta aprobarea.
  3 Decontare servicii turistice- se respectă procedura anterioară, nu a aparut nimic nou.

Ședința a fost foarte scurtă in comparatie cu sedintele anterioare, directorul general precizând că are o agendă foarte incarcată așa ca subiectele pe care ni le-ati transmis pentru dezbatere nu au fost discutate.