Războiul e lângă noi!

Publicat în FPP

Cultura pentru dragostea de țară se cultivă in timp , iar un exemplu de dezisteres al Statului pentru această valore fundamentală se vedea in aceste zile la ucrainiei care , pusi in fața războiului , incearcă să fugă care incotro poate, având un sprint mai fulgerător decât al femeilor și al copiilor.

Țara trebuie apărata de către toți bărbații care pot ține o armă in mână, nu exclusiv de către cei angajati profesioniști in strucurile militare.

Bineînțeles că profesioniștii ar trebui să fie baza, să fie bine inzestrați , antrenați , dar și motivați, dar și fiecare bărbat in parte al unei țări trebuie să știe să folosească armamentul.

ROMÂNIA TREBUIE SĂ INVEȚE DIN ASTA!

In ciuda tuturor declarațiilor marilor puteri Ucraina a fost lăsată singură in acest război și nu trebuie să fii un mare analist militar ca sa nu poti vedea cât de repede tancurile rusești au ajuns sa circule in voie prin capitala Ucrainei.

In timp ce oameni nevinovați mor, puterile lumii amenința Rusia „cu schimbarea cursului valutar”.

In spatele tuturor declaratiilor politice se ascund interesele economice ale multinationalelor și mai puternici decât comandanții militari sunt finanțatorii din spatele războaielor.

Este doar o introducere, țara are profesionisti care pot analiza tot ce se intâmplă și care pot genera proiecte care să le pună pe masa decidentilor români. Politicienii, așa cum sunt ei, ar trebui să asculte de profesioniștii din domeniu, să lase circul și să iși asume cu profesionalism mandatul cu care au fost incredințati.

Știu că mulți zic că la noi o să fie altfel, că o să ne apere NATO, și așa poate o fi, dar nu există certitudini, in spatele fiecărui război stau alte interese decât cele declarate, dar dacă e să fie, teatrul de razboi va fi pe pământul nostru și bine ar fi ca fiecare bărbat al țării să aibă o formare minimă, cel puțin 3 luni de instrucție militară nu ar strica nimănui.

Revenind in sfera sindicală ne sustinem afirmatiile făcute la mitingul din 02.02.2022:

” Un sistem de apărare, ordine publică și siguranță națională slăbit și demotivat conduce in mod direct la slăbirea țării”.

Nu trebuie să avem motive ca să probăm aceste afirmatii pentru că rezultatul il știm.

Nutrim speranțe să nu se intâmple, dar dacă se intâmplă?

Statul a devenit neputincios in fața clanurilor din România și atunci când clanurile isi inmormântează un interlop se mai decapitează câte un cap din Politia româna, dar un război.

Revenim cu un mesaj de responsabilitate către Guvernul României, prin Ministerul Apărării Nationale, Ministerul Afacerilor Interne și Ministerul Justiției si le cerem să iși respecte angajații și rezerviștii militari , să iși respecre angajamentele fața de ei ( aplicarea legii 153/2017 si legii 223) ca și noi să ne respectăm angajamentele.

Până acum noi ne-am respectat profesia si angajamentele , cu demnitate. Singurii care nu au dovedit onoare ati fost voi, ministrii nostri , care iubiti mai mult pozițiile voastre , nu vă sustineti oamenii și stati cu capul plecat in fața presedintilor de partide, cu toate că știți că lucrurile nu sunt in ordine.

România e condusă, din functia de prim-ministru, de un militar de carieră.

Imbracarea hainei politice a condus in mod inevitabil si la renunțarea la demnitate și onoare?

Sunteti miniștri, membrii cei mai puternici in Guvernul României, gândiți logic , profesionist și luati decizii cu curaj, in functiei de contextul actual, dar și proiectând viitorul!