(De)Serviciul Psihologia Personalului !

Publicat în FPP

Decizii de ultimă ora in Administratia Națională a Penitenciarelor!

Șefa Serviciului Psihologia Personalului din A.N.P. a fost schimbată, cel mai probabil ca urmare a demersurilor făcute de către organizațiile sindicale cu privire la interferențele neprincipiale ale acestui serviciu in stabilirea ofițerilor care urma să ocupe functii importante in sistemul penitenciar și pentru o perioadă va consilia Direcția Prevenirii Criminalității și Terorismului in Mediul Penitenciar, iar pentru asta s-a făcut o nouă victimă, ca și când nu ar fi fost suficiente, un alt profesionist a fost sacrificat in numele jocului.

Federația Polițistilor de Penitenciare a sesizat A.N.P. si M.J. cu privire la neregulile din cadrul acestui serviciu si care au creat indoieli temeinice cu privire la corectitudinea ocuparii functiilor de directori de penitenciare, concurs ce se află in desfășurare.

Am făcut numeroase sesizări, am explicat ce se intâmplă in cadrul acestui serviciu, am indicat in mod clar probe, iar directorul general al A.N.P. a dispus o cercetare.

De asemenea, pe acest subiect am avut si intaniri cu conducerea ANP, intalnire in cadrul căreia directorul general ne-a comunicat că va merge personal la SPpP , insotit de un dga, si ne va comunica ce a găsit acolo.

Incă nu am primit un răspuns cu privire la această vizită, insă stim ce au declarat condidatii care au trecut prin această experiență, la nivel de functie de directori, aspectele impărtind personajele astfel:

  1. Cei asumati si care au declarat ce au văzut, cum s-au simtit, ce au pătit,
  2. Cei neutrii, dar care situația le este favorabilă, nici ceapă nu au mâncat, nici gura nu le pute, incă,
  3. Cei lingusitori, dar favorizați si care au declarat că au luat parte la un inalt act profesional, martori la o dăruire nemarginită a profesionistilor de la SPpP , dar care, de sub pătura, incheie declaratia că testele sunt cam grele pentru tărtăcuța lor, că cele cu figurine si matematice le-au cam fracturat logica și că ar trebui schimbate, dar că pe cele de personalitate( chiar cele care au fost date pe calculator, cele care nu au fost listate si semnate de către candidati, dar care au fost folosite impotriva celor picati) le-au făcut cu brio. Acesti lingusitori au uitat ziua torturii când după ce au trecut prin testarea psihologică aveau nevoie de debriefing prin telefon , pentru că erau incarcați de emoții negative. După ce s-au văzut ” apti” si-au schimbat total optica. Acest gen de oameni sunt cei mai periculosi pentru adevăr.

Apreciem pozitia corectă a directorului general al A.N.P. , in această problemă, cunoaștem și implicațiile instituționale , insă vom insista ca lucrurile să fie indreptate și scoase la lumină.

Politiștii de penitenciare au dreptul la șanse egale și la un teatament corect!

Nu vom avea o pozitie pasivă in acest caz din cel putin 3 motive:

  1. A.N.P. are datoria legală , prevazută de Legea 145/2019, Statutul Politistilor de Penitenciare , de a garanta corectitudinea concursurilor in sistemul penitenciar și aici avem o mare suspiciune,
  2. Ca parteneri de dialog social dorim ca urmatorii 4 ani să avem ca parteneri niste directori de penitenciare care au promovat in functie printr-un examen corect.
  3. Rolul sindicatelor este acela de a apăra drepturile membrilor sai si in acest caz considerăm că dreptul de a promova in carieră pe baza meritelor și capacității profesionale a fost incălcat.

Solicităm public Administratiei Nationale a Penitenciarelor să ne comunice rezultatul cercetării, sens in care am si revenit cu adresă , solicităm public Ministrului Justitiei să suspende concursul de directori până la clarificarea tuturor aspectelor semnalate.

Nu este de dorit umbrirea acestui proces de selectie pentru cele mai inalte functii din unitătile penitenciare și noi nu vom accepta lucruri și explicatii nefirești!