Acțiuni de start, nu de fond!

Publicat în FPP

PROTESTELE CUI FOLOSESC?

Federația Polițiștilor de Penitenciare s-a inființat cu scopul de a redefini sindicalismul in sistemul penitenciar iar pentru asta avem o atitudine corectă față de membrii noștri de sindicat, doar ei contează, iar acțiunile noastre vizează rezolvarea de probleme, nu strategii de marketing, niciun reprezentant al federatiei nu este remunerat, deci nu avem miză in a face artificii ca să atragem membrii pentru a ne sustine salarizare.

Protestele trebuie să fie uzitate doar pentru revendicări serioase, in numele si interesul membrilor de sindicat, lor ar trebui să le profite această formă de manifestare.

STARUL

Există o cutumă sindicală, nocivă relationării intre sindicate, cea care practic pune bariere in calea concilierilor și proiectărilor de actiuni comune, Startul.

Sunt câțiva lideri sindicali care de ani de zile și-au făcut ca obiectiv sindical, furarea STARTULUI in proteste și nu de puține ori vedem fel de fel de proteste sindicale ” răsuflate” , dar foarte puternic tâmbițate, scopul din spatele mișcării fiind altul. ” Praful in ochi”, să vadă membrul de sindicat că s-a făcut ceva, și cine a fost primul.

Fuga după senzațional și prim-plan, au fracturat sindicalismul.

Sindicalismul nu se mai face pentru reprezentarea corectă a membrilor de sindicat, ci pentru imagine, ca să i se vândă iluzia membrului de sindicat că se face ceva pentru el.

REPLICĂ LA FURAREA STARTULUI

Evident că furatul Startului nu rămânea fără feedback și restul liderilor, mai lenți in șprint născocesc ceva ca să nu pară că ei nu fac nimic și ca ” melteanul de membru” să nu se mute la Startist și să se diminueze cotizatia sindicală , astfel că se straduiesc să dă replica o replică ” sindicală” startistului, așa că din fundul puțului gândirii născocesc o actiune sindicală care ar trebui să fie de același nivel, dacă nu mai mare.

Și in această perioadă este la fel, cineva a furat startul și altcineva e preocupat de replică.

Din păcate toate astea sunt doar despre ei, nu despre nevoile reale ale membrilor de sindicat.

ACȚIUNI COMUNE

Am exersat și această experientă care pare mult mai utilă decât actiunile fraționate, au un alt impact.

Acționarea fracționată a sindicatelor slăbește mișcarea sindicală și asta profită decidenților.

Singurul dușman al unor acțiuni unite, concentrate pe subiecte de consistență pentru membrii de sindicat este doar orgoliul unor lideri sindicali care se pun mai presus decât interesul general al membrilor care i-au ales să-i reprezinte cu credință.

Cele mai arzătoare revendicări ale sindicatelor din structura de aparare, ordine publică și siguranță națională sunt :

  1. Aplicarea integrala a legii 153 privind salarizarea,
  2. Indexarea pensiilor.

Aceste doua mari revendicări nu pot si solutionate prin dezbinarea sindicatelor, ci au șanse de reusită printr-o actiune unită și gândită de toate sindicatele din structura de aparare si rezerviștii militari.

Dacă un protest cu 5000 de membrii nu a mișcat decidenții, credeti că protestele cu 30-50 de membrii ii mișcă?

Atunci când liderii sindicali vor deveni seriosi și onești poate si decidentii o să-i ia in serios, insă, până atunci, mai avem să privim la scenarite.

Desi a trecut ceva timp de la ultimele promisiuni fată de revendicările noastre inca nu avem un protest in fată angajatorilor , MJ/ ANP, pentru că lor ar trebui să le cerem in primul rând să ne remunereze corect pentru că noi nu am muncit cu sarcini diminuate și să nu le permitem să ne trimită din poartă in poartă, fugind de responsabilitate.

A.N.P- noi v-am sa , na, dar nu depinde de noi, depinde de ordonatorul principal de credite,M.J.

MJ- noi v-am da, dar depinde de Guvern, cum se discută in Guvern noi vă susținem, dar asta e de rezolvarea partidelor din cualiție, mergeti la PSD/ PNL.

PSD/PNL- Da, noi vă intelegem, dar deciziile se iau de catre membrii Guvernului, mergeti la ministrul de resort si discutati cu el, că el e membru in Guvern.

MJ- daaa, dar eu in Guvern nu pot să am altă atitudine decat cea trasată la partid, asa ca vorbiti cu presedintele de partid samd.

Seriozitatea, onestitatea și dăruirea netezesc calea spre reusită, in numele membrilor de sindicat.