Avem Ministru, nu avem semnături!

Publicat în FPP

Diplomatia este cea mai bună cale pentru rezolvarea problemelor insă până unde poate fi impins dialogul când soluțiile si promisiunile nu apar.

Intr-o intâlnire cu ministrul justitiei, Cătălin Predoiu, acesta promitea că se va ingriji ca politiștii de penitenciare să nu fie lăsati in urma fată de celelalte instituții din domeniul siguranței naționale, vorbind de salarizare.

Cum faptele mereu demonstreză valoarea cuvintelor, iată că suntem in luna Aprilie 2022 și polițiștii de penitenciare deja au fost lăsați in urmă, 3 ordine de ministru uitate prin sertarele domniei sale afectează deja veniturile polițiștilor de penitenciare; și asta nu mai depinde de prim- ministru, nici de voința presedintilor partidelor de guvernare, pe la care tot suntem trimiși, depinde și stă in responsabilitatea domniei sale:

  1. Plata orelor suplimentare.

Este luna Aprilie 2022 si polițistii muncesc suplimentar de aproape 4 luni, fără să fie plătiți, deși legea stabilește clar acest drept.

Ministrul Justitiei nu a avut timp să semneze practic o formalitate, un O.M.J. care prevedea prelungirea si acordarea acestui drept si in anul 2022, 4 rânduri.

  1. Acordarea majorării salariale pentru lucrări de exceptie și misiuni speciale.

Este luna Aprilie 2022 și ministrul justitiei nu a avut timp să semneze proiectul de O.M.J. care prelungește acordarea acestui drept si in anul 2022, 3 rânduri.

3. Acordarea sporului de 75%pentru părintii care nu au putut să iși ia liber pentru a sta cu copiii acasă pe timpul cât școala a functionat in regim on-line.

Este luna Aprilie 2022 si ministrul justiției nu a avut timp să facă această formalitate și să semneze proiectul de O.M.J. făcut si transmis de ANP.

Federatia Polițiștilor de Penitenciare a semnalat Ministerul Justitiei ,pe toate căile posibile, cu privire la necesitatea ca reprezentanții M.J. să isi facă la timp treaba , pentru că veniturile polițiștilor de penitenciare sunt afectate de comoditatea celor care au datoria să facă și nu fac, și asta cauzează nemulțumiri in rândul angajatilor care deja lucrează cu salariile diminuate fața de cât prevede legea salarizării.

Și când te gândești că toate aceste lucruri injuste se intâmpla in Templul Justitiei!

Vorbă multă, fapte puține, sărăcia omului!