Cine imparte, parte iși face!

Publicat în FPP

Din păcate oportuniștii sistemului sunt cam tot timpul la butoane, se sprijină reciproc și, culmea tupeului, tot ei sunt cei care strigă hotii in timp ce fură cel mai mult , aproape tot ce prind, in timp ce subordonaților le cer să respecte legea.

Asta da TUPEU maxim.

Mii de ore suplimentare , sporuri pentru activități inventate in weekend si acum decontări.

Cam cum era Bica cu retrocedările din ANRP așa sunt astia cu decontările, jupoaie tot ce prind: decontări chirie, transport, medicamente și nelipsitele majorari salariale de 50%.

Federatia Politiștilor de Penitenciare a avertizat cu privire la unele persoane care fortează nepermis de mult unele facilități, insă nu s-a luat nicio măsură reală impotriva acestora.

Ne reiterăm poziția și spunem că sunt șefi in sistemul penitenciar care forțează și abuzează unele drepturi riscând să genereze suspendarea, sau abrogarea lor și un intreg sistem va avea de suferit din cauza lăcomiei lor.

Funcțiile pe care le ocupă acestia in unitătile sistemului penitenciar ii obliga să vegheze la utilizarea resurselor financiare in conditii de legalitate si regularitate, principii ale operatiunii de efectuare plati, insă sunt primii care deconteaza ilegal si asta sub ochii directorului general al A.N.P. , Dan Halchin, care crede că in mandatul domniei sale va pune lucrurile in ordine, așa cum a făcut Cuza.

Din păcate lucrurile ii scapă printre degete și realitatea domniei sale nu este și realitatea oportunistilor care stau in jurul său pentru a suge tot ce se poate din sistem.

Flosirea exagerată a dreptului de a achizitiona o locuința , prin decontare de la unitate, a fost tranșată prin interpretări juridice la nivel de ANP/MJ, iar valoarea terenului nu intră in decontare, incurcând afacerile unora care iși luau o bojdeucă, dar sub ea se aflau 10 hectare de pământ in zonă turistică.

Acum oportuniștii au inventat alta, isi decontează asigurări de viața și de risc in rata stabilită pentru plata chiriei ce poate fi folosită pentru achizitionarea unei locuințe.

Comportamentul hoțesc nu are lecuire si asta ii determină că dacă nu poate fura, trebuie să ciupească pe ici, pe colo: câteva ore suplimentare, mai o decontare, mai un 50%, dacă nu curge, să picure.

Problema ar trebui oricum să nu fie de acceptat, dar situatia este alarmantă pentru că asta o face chiar cei plătiti să vegheze ca astfel de lucruri să nu se intâmple.

In tot haosul asta doar cel mai mic are de suferit, ca in fabula:

” Se spune că era odată o furnică ce venea în fiecare dimineață veselă la muncă. Îi plăcea ce făcea, muncea cu drag și spor și, mai ales, era fericită.
Șeful, Leul era suprins că furnica lucrează așa de bine fără să fie supravegheată. I-a venit o idee: dacă furnica producea așa de mult singură, fără să fie supravegheată sigur va produce și mai mult dacă va avea un șef direct.
Așa a fost angajat Gândacul. Acesta avea experiența în supravegherea muncitorilor și era cunoscut pentru faptul că scria niște rapoarte excelente. Prima decizie a Gândacului a fost să instaleze un ceas de pontaj. Apoi, și-a dat seama că avea nevoie și de o secretară ca să-l ajute să scrie rapoartele lui minuțioase. Astfel, a angajat pe Păianjen.
Păianjenul avea grijă de arhive și răspundea la telefon.
Leul era foarte mulțumit de munca Gândacului, rapoartele lui erau excelente, așa că i-a spus că și-ar dori și rapoarte de producție și analize ale trendului pentru a le putea folosi în ședințele viitoare.
Gândacul și-a luat munca în serios, așa că i-a cerut Leului un computer de ultimă generație, imprimantă modernă și un angajat care să se ocupe de departamentul de IT. Așa a fost angajată Musca.
Între timp, Furnica care demult venea la muncă cu plăcere și era tare productivă a ajuns să semneze tot felul de rapoarte zilnice și să participe la ședințe lungi și plictisitoare care îi luau cea mai mare din timpul de lucru.
Leul a considerat că mai are nevoie de o persoană care să se ocupe de departamentul unde lucra Furnica. Astfel a fost angajată Cicada.
Cicada, în prima zi de lucru și-a cumpărat un scaun ergonomic și un covor pentru biroul ei nou. A doua zi a cerut un computer și un asistent personal pentru a putea face planul de optimizare a muncii și bugetului.
Departamentul unde lucra Furnica a ajuns un loc extrem de trist. Nimeni nu mai lucre cu drag și spor, iar stresul afecta productivitatea. Leul a observat că în departamentul unde lucra Furnica a scăzut productivitatea, așa că a angajat Bufnița, un expert ce va veni cu soluții ce creștere a productivității.
Bufnița a analizat ce a analizat și la sfârșit a ajuns la concluzia că departamentul furnicii are prea mulți angajați. Ghiciți pe cine a concediat Leul? Pe furnică! Pentru că era un angajat cu o atitudine negativă și îi lipsea motivația”.